Drasius Kedys igazi nemzetközi hőssé vált, mint az édesapa, aki igazságot szolgáltatott. A férfi ugyanis úgy döntött, bosszút áll 4 éves kislánya megerőszakolóin, egy csoporton, akik a korrupt litván rendszer védelme alatt álltak.

Kedys litván szőrmekereskedő, aki 2009-ben a kezébe vette az igazságszolgáltatást, a története az egész világot megrázta.

Miután belefáradt, hogy hiába küld leveleket a rendőrségnek és az ügyészségnek, hogy intézkedjenek a lánya ellen elkövetett erőszak ügyében, Drasius Kedys megölte a bűncselekmény két résztvevőjét.

Tettével szinte hőssé vált az interneten, mint az igazságosztó, aki saját maga cselekszik, amikor az igazságszolgáltatás nem akar cselekedni.

A gyilkosságok után Kedys menekülni kényszerült, és 2010-ben holtan találták, de a története ezzel még nem ért véget.

A litván férfi kislányát többek között egy bíró és egy politikus is molesztálta, méghozzá az édesanya beleegyezésével.

Deimantela 4 éves volt 2008-ban, amikor megkérte édesapját, aki 2006-ban szerezte meg kislánya felügyeleti jogát, hogy ne vigye többet édesanyjához, Laima Stankūnaite-hoz. A lány elmesélte apjának, hogy minden alkalommal, amikor az anyjához ment, egy bizonyos Andrius nevű férfi megérintette, simogatta, és olyan dolgokra kényszerítette, amiket a 4 éves kislány nem érthetett. A kis Deimantela történeteiből kiderült, hogy minden az anyja beleegyezésével történt, és hogy más férfiak is érintettek a történetben.

Az a bizonyos Andrius, két másik férfi, Jonas és Aidas, kíséretében néha egy szállodába is elvitte a kislányt.

A lány anyja pénzt kapott a férfiaktól, méghozzá nem is keveset, 4000 eurót havonta, mert a kislány minden hétvégén nála volt.

Az igazságszolgáltatás bevonása

Drasius Kedys megpróbálta bíróság elé állítani a pedofilok csoportját, azonban mindhiába. A litván bíróság elutasította Kedys panaszát. Ráadásul a litván ügyész nem találta helyénvalónak az egyik érintett, Jonas Furmanavičius, a vilniusi bíróság bírójának kihallgatását.

Ehelyett Drasius Kedys-t kritizálta, aki kétségbeesésében videókat tett közzé az interneten, mindarról, amit kislánya elmondott neki, és több száz parlamenti képviselőnek küldött leveleket.

Miután majdnem egy évig próbált olyan embert találni, aki hajlandó igazságot tenni, Drasius úgy döntött, saját maga cselekszik, és 2009. október 5-én négy lövéssel megölte Furmanavičius bírót, aki megerőszakolta a kislányát.

Ezután volt felesége nővérét is lelőtte, aki szintén közreműködött a bűncselekmény lebonyolításában.

Andrius Usas, a politikus, megúszta a bosszúhadjáratot, Kedys pedig szökésbe kényszerült. Keyds igazi hőssé vált a Facebook és a YouTube közösségi hálózatokon, ahol a világ minden tájáról emberek százezrei támogatták.

A rendőrség körözést adott ki a férfi ellen, és 2010 áprilisában végül rátaláltak a holtestére egy házban, Kaunas város közelében.

A halál hivatalos okai nem voltak világosak. Először azt mondták, megfagyott a hidegben, majd megállapították, hogy saját hányásába fulladt, erősen ittas állapotban.

Drasius Kedys sírhelye

Rokonai és barátai azonban meg voltak győződve róla, hogy gyilkosság áldozata lett, mivel a testén sérülések nyomai látszottak, ezért újabb vizsgálatot kértek független szakértőktől. De a Svéd Nemzeti Igazságügyi Szolgálat, amelynek szakértői az újabb vizsgálatot végezték, végül nem erősítette meg a gyilkosság gyanúját. A jelentésben az állt, hogy a halál oka alkohol- és kábítószer-mérgezés, és hogy a sérüléseket halála előtt szerezte.

Az ügyért felelős ügyész határozottan cáfolta a bűncselekmény valószínűségét: „ilyesmiről szó sincs, az egész csak spekuláció” – mondta.

A politikust, aki megúszta az apa bosszúját, később szintén holtan találták. 2010 júniusában találtak rá, egy mocsárba fulladva.

2021-ben a bíróság úgy döntött, hogy a kislányt újra az anyánál helyezik el. Az akcióban, amikor a lányt kényszerrel elvitték édesapja rokonainak házából, a litván különleges intervenciós erők 300 tagja vett részt – rájuk azért volt szükség, mert a ház körül számos tüntető gyűlt össze, akik nem értettek egyet a bírósági végzéssel.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.