KuriózumAz anyuka arra kéri a szülőket, hogy tegyék le a telefont, hogy...

Az anyuka arra kéri a szülőket, hogy tegyék le a telefont, hogy ne maradjanak le a gyerekeikkel töltött pillanatokról

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

Az ötgyermekes anyuka ráébredt, hogy túl sok időt veszteget a telefonja képernyőjét bámulva, ahelyett, hogy a gyerekeivel lenne. Regan Long más szülőket is arra biztat, hogy ébredjenek fel, és vegyék észre, mennyi értékes pillanatról lemaradnak szülőkként. Long a lánya nevében fogalmazott meg egy nyílt levelet, hogy felhívja a figyelmet erre a nagyon is hétköznapi problémára.

Long, aki korábban tanárként dolgozott, most író, blogger, vállalkozó, előadó és a The Real Deal of Parenting alapítója, aki keresztény szemszögből osztja meg meglátásait az életről, gyereknevelésről és az anyaságról.

A nő 2016-ban osztotta meg a „Kedves Anyu: Kérlek, tedd le a telefonodat” című levelet a The Real Deal of Parenting Facebook oldalán.

Fotó: The Real Deal Parenting

„Anyu, miközben a munkahelyi e-mailjeidre válaszoltál, véletlenül kiöntöttem a tejet, miközben elkészítettem a zabpelyhemet. Mérges voltál rám, de én csak segíteni akartam, mert tudtam, milyen elfoglalt vagy” – írta Long a lánya nevében.

„Anyu, miközben a Facebookon görgettél, kipróbáltam az új játékot, amit a Mikulás hozott. Tudom, hogy azt mondtad, hamarosan játszunk majd vele, de gondolom túl elfoglalt voltál. Még mindig nem tudom egyedül elolvasni a játékszabályokat.”

A levél további felsorolással folytatódik, és még több kihagyott élményt vagy nehéz pillanatot mutat be.

Fotó: The Real Deal Parenting

„Anyu, miközben az ügyfeleddel beszéltél, én a szobámban sírtam. Ma megbántott egy másik gyerek, aki gúnyolódott rajtam. Nem hallottad, hogy sírok, de tudom, hogy fontos hívás volt, amit fogadnod kellett.”

„Anyu, miközben a Pinteresten kerestél tippeket, hogy emlékesetessé tedd a bulimat, segítségre volt szükségem egy iskolai projekthez a családról. Nagyon szerettem volna, ha együtt dolgozhattunk volna rajta.”

A levél további példákat mutat be arról, mi történhet, ha egy nő nem tud egyensúlyt teremteni a munkája és az anyaság között. A példákban – amiknek egy része valóban megtörtént a családdal, míg a másik csak lehetséges helyzeteket mutat be – a kislány kiborít egy bögre kávét, miközben megpróbál az édesanyja ölébe ülni, véletlenül elesik, és beüti a fejét, miközben az anyukája éppen a főnökével beszél telefonon, stb.

Fotó: The Real Deal Parenting

„Anyu, miközben egyforma ruhákat vásároltál nekem és a testvéreimnek az interneten, szerettünk volna egy kis időt tölteni veled, csajos dolgokat csinálni, kifesteni a körmünket. Azt mondogattad, hogy kicsit később, de aztán túl késő lett, és le kellett feküdni.”

A levél egy olyan esetet is leír, amikor a kislány megpróbálja bekötni a cipőfűzőjét, és majdnem sikerül is neki teljesen egyedül, de az anyukája nem veszi észre, mert végig a telefonjára figyel.

Long a következő megható sorokkal zárta a fiktív levelet: „Anyu, kérlek, tedd le a telefonodat, mert… hiányzol nekem.”

A nyílt levél elérte a célját, eddig több mint 39 ezren látták azt, és sokakat emlékeztetett arra, hogy a gyerekeknek szükségük van a szüleikre, ahogy arra is, milyen értékesek azok a pillanatok, amit együtt tölthetnek el családként.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek