KuriózumAz anyósod megnehezíti az életedet? Így oldhatod fel a köztetek lévő feszültséget!

Az anyósod megnehezíti az életedet? Így oldhatod fel a köztetek lévő feszültséget!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A legtöbb családban nem ápolnak különösen jó kapcsolatot a szülők a gyerekük választottjával, főként az anyósokkal szokott a menyek, vők baja meggyűlni.

Az anyósod megnehezíti az életedet? Így oldhatod fel a köztetek lévő feszültséget!

Aki tudja, hogy miről van szó, az azt is tudja, hogy mennyire nehéz és olykor elviselhetetlen egy ilyen helyzet, ami mindenkit érint, az anyát, a gyerekét, és annak párját.

A legtöbb anyós a gyerekének, és annak családjának minden lépéséről tudni akar, sőt gyakran bele is szól a fiatalok életébe, irányít, kontrollál, ezzel óriási feszültséget alakítva ki.

Most következzen pár hasznos módszer, amivel rendezhető ez az olykor kegyetlenül dühítő viszony!

1. Ne válaszolj a támadásokra, kritikákra

Ha közös lakásban élsz a párod szüleivel, akik bizony időnként beszólogatnak, kritikával illetnek, akkor ne reagálj ezekre nyíltan, hanem marad diplomatikus, udvarias, de távolságtartó. Inkább azt figyeld meg, hogy a férjed miként reagál a helyzetre, hiszen ha melléd áll, már pedig ha komolyan szeret, akkor téged, és nem az anyját választja, így biztonságban tudhatod magad.

2. Ne vedd a szívedre a kritikákat

A legtöbb anyós kritizál, nem csak téged, hanem az egész világot, a szomszédasszonytól kezdve a saját édesanyjáig, ha még él a szegény néni. Bármibe képes belekötni, ma azt mondja, hogy nem tetszik a frizurád, holnap meg azt, hogy tetszik, de combra meghíztál egy kicsit. Persze, nehéz ezeket lenyelni, de a kisebb sértéseket jobb, ha elengeded a füled mellett, mert teljesen irracionális, logikátlan a legtöbb ilyen anyós-kritika.

3. Próbálj meg kommunikálni vele

Ha úgy látod, hogy valami feszültség van köztetek, tedd meg az első lépést, és próbálj meg beszélni az anyósoddal. A legtöbb esetben ez segít, hiszen ilyenkor mindkét fél elmondhatja, hogy mi a problémája, és ha közös nevezőre tudtok jutni, akkor az a legnagyobb siker. Persze, az is megtörténhet, hogy nagyon összevesztek, de legalább a felgyűlt feszültségtől megszabadulsz, és megtudod, hogy anyósodnak mi a véleménye rólad és a világról.

4. Törekedni kell a kölcsönös tiszteletre

A kölcsönös tisztelet minden működő emberi kapcsolat alapfeltétele. Persze, a gőg, a büszkeség gyakran elnyomja a tisztelet-érzést egy másik ember iránt, és ilyenkor alakulnak ki a konfliktusok, a viták, a piszkálódások, szurkálódások. Beszélj a férjeddel is gondokról, hallgasd meg az ő véleményét is, mert lehet, hogy olyan információkat fog megosztani az anyjáról, amit te nem tudtál, és aminek tükrében jobban megértheted, hogy mit miért csinált, miért kritizál.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek