KuriózumAz anya úgy döntött, hogy mégis világra hozza az agy nélkül fejlődő...

Az anya úgy döntött, hogy mégis világra hozza az agy nélkül fejlődő kisbabáját, hogy másokon segíthessen!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Várandóság ideje alatt minden leendő kismama rémálma azt hallani, hogy a kisbabája beteg, arról a szívszaggató esettről nem is beszélve, amikor az orvosok közlik az édesanyával, hogy a kisbabája esélyei a túlélésre szinte a nullával egyenlőek.

Az anya úgy döntött, hogy mégis világra hozza az agy nélkül fejlődő kisbabáját, hogy másokon segíthessen!

Krysta Davis nagyon izgatott volt várandósága miatt és már alig várta, hogy kezében tarthassa gyermekét, ám ez a vágyálom nagyon hamar összetört, amikor a vizsgálatok kimutatták, hogy kisbabája agy nélkül fog születni. Az agy nélkül születő kisbabák szinte életképtelenek, hiszen semmit sem fognak fel a külvilágból, az esetek többségében az így született kisbabák rögtön meg is halnak.

Ám a pár mégis úgy döntött, hogy nem szakítják meg a terhességet, nem vetetik el a magzatot, hanem az édesanya világra hozza, hogy a kicsi elhunyta után szerveit más beteg kisbabáknak ajánlják fel.

Krysta egy kislánynak adott életet, ám óriási traumán ment keresztül. Elmondása szerint csak az tartotta benne a lelket, hogy így más bajban lévő családokon segíthetnek, és kislányuk megfogantatása így nem volt hiábavaló.

„Tudtam, hogy a terhességet boldogan kell megéljem már csak a kicsi egészségéért is, tudtam, hogy nagyon rövid ideig lehetünk csak együtt, ezért próbáltam minden pillanatot megélni. Eszméletlen érzés volt érezni, hogy ott rugdalózik a hasamban, nagyon mozgékony kisbaba volt.” – mondta az anyuka.

„Kilenc hónapot töltöttünk együtt, de semmi sem volt ahhoz fogható, mikor a kezemben tarthattam. Én szinte semmi rosszat sem láttam, csak mérhetetlen szeretetet éreztem iránta. Nagyon nehéz volt tudni, hogy nincs sok ideje hátra.” – mondta Krysta.

„A halála után az osztály orvosai azt mondták, hogy 102 éve nem találkoztak olyan családdal, mint mi. Jó érzés volt tudni, hogy a kislányunk miatt két másik gyerek egészségesen térhetett haza a kórházból. Akárhányszor visszaemlékszem rá mindig elfog a sírás és a szeretet. A szervei felajánlásával adhattunk másoknak egy második esélyt.” – mondta a bátor nő.

Rylei megmentett két csecsemőt, akiknek két szívbillentyűt ajándékozott. Ezenkívül a tüdejét eltávolították, és az anencephalia kivizsgálására használták fel.

A család önzetlen segítsége révén reményt adhattak más családoknak, így kislányuk emléke mindig is élni fog az emberek szívében. Hihetetlen, hogy egy ilyen kis törékeny lélek mennyi jót nyújtott a világnak, és az is biztos, hogy szülei is kitűnően vizsgáztak az élet iskolájában.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek