KuriózumArany és ezüst ékszereid nagy odafigyelést igényelnek: így tisztítsd meg őket!

Arany és ezüst ékszereid nagy odafigyelést igényelnek: így tisztítsd meg őket!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha azt akarod, hogy mindig csillogóak legyenek az ékszereid, ne hanyagold el őket!

Lehet az arany vagy ezüst, egy idő után megkophat, veszít a színéből, összekarcolódik, pecsétessé válik. Kedvenc ékszerednek is kijár egy kis kényeztetés, ne hanyagold el!

Az alábbi trükköket próbáld ki, hogy mindig csillogóak legyenek az ékszereid!

Általános tisztítás

1. Takarításkor mindig vedd le az ékszereket a kezedről, mert a vegyszerek káros hatással lehetnek rájuk. A különböző illóolajok vagy kozmetikai szerek is foltot hagyhatnak.

2. Az ékszereket időnként töröld át egy flanelruhával, vagy egy darab puha fordított bőrrel, hogy visszanyerjék a fényüket.

3. Tartsd a nedvességtől védett helyen az ékszereket!

Arany ékszerek tisztítása

1. Ha higany vagy sótartalmú krémeket használsz, vigyázz, mert foltosak lehetnek tőle az arany ékszereid.

2. Ha cukrozott vízbe teszed az arany ékszereket vagy dísztárgyakat, világosabbak lesznek, visszanyerik természetes fényüket.

3. Áztasd szappanos vízbe egy kis időre, majd mosd le bőséges langyos vízzel, így lesznek újra tiszták az arany ékszerek. Majd öblítsd le tiszta, hideg vízzel, és töröld egy puha ronggyal cseppmentesre őket.

4. Az arany ékszerek legjobban ecettel tisztíthatóak. Nedvesíts be egy ruhát, önts rá egy kevés ecetet, majd töröld át az ezüst ékszereket. Ezután öblítsd le vízzel, és hagyd megszáradni. Ha tojásfehérjével törlöd át, akkor sokkal fényesebbek lesznek.

Ezüst ékszerek megtisztítása

1. Egy fél evőkanál forró vízbe oldj fel 3-4 csepp ammóniát, majd áztasd bele az ezüst ékszereket. Ha több ékszered van ennek az aránynak megfelelően növeld az adagot. Hagyd állni addig, míg kihűl az oldat, majd vedd ki a léből, és töröld meg.

2. A drágakövek nélküli ezüst és arany ékszereket ecet segítségével könnyen megtisztíthatod. Keverj el 2:1 arányban vizet és ecetet, majd áztasd benne egy fél órán keresztül. Az ezüst ékszerek egy puha fogkefe és szódabikarbóna segítségével is könnyen tisztíthatók.

A köves ékszerek tisztítása

1. A napfény hatására a gyöngy, az ametiszt, a türkiz és a topáz könnyen elszíneződhet. A legjobb, ha a fénytől véded ezeket a köves ékszereket.

2. Minden drágakövet védeni kell a hirtelen hömérsékletváltozástól.

3. Fogkrémet vagy semmilyen más dörzsölő hatású anyagot ne használj a köves ékszerek tisztítására.

4. A legjobb, ha a köves ékszerek tisztítását szakemberre bízod.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek