KuriózumEgy édesapa hetente befesteti a körmeit a kislányával, hogy a lány mosolyogva...

Egy édesapa hetente befesteti a körmeit a kislányával, hogy a lány mosolyogva tudja viselni a kezelést, amit rákos betegként kap

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy odaadó édesapa színesre festett körmökkel megy munkába és vesz részt megbeszéléseken, a kislánya ugyanis minden héten kifesti a körmeit. Az édesapa így segít rákos kislányának mosolyogni a kezelések alatt.

Esme Lucast akut mieloid leukémiával (AML) diagnosztizálták márciusban, miután a kislány fáradtnak érezte magát, és 42 fokra emelkedett a testhőmérséklete.

36 éves édesanyja, Alice Lucas, eredetileg Esme körmeit festette be, hogy felvidítsa a kislányt az első kemoterápiás kezelések alatt. A lány most édesapja, Richard, körmeit festi ki élénk, csillogó színekkel, hogy a mosoly megmaradjon az arcán.

Richard, aki a Patchwork Health-nek dolgozik, büszkén vállalja a rózsaszín, sárga, piros és lila körmöket egész héten az élet minden területén, a munkahelyén, vagy amikor iskolába viszi a gyerekeit.

Esme Lucast akut mieloid leukémiával küzd

Más családtagok és barátok is csatlakoztak Esme „Man-icure kihívásához”, hogy segítsenek pénzt gyűjteni a Young Lives vs. Cancer alapítvány számára.

A Lingfieldben, Surrey-ben élő, háromgyermekes édesapa így nyilatkozott: „Esme nem hagyta, hogy az egyszerű, halvány rózsaszín körömlakkot viseljem, amit ő is. Csakis a legélénkebb, legcsillogóbb lakkal elégedett meg, amit csak talált.”

„Rendben, gondoltam, csak egy rövid ideig, aztán lemosom. De a mosolya megérte.”

„És ez a mosoly még szélesebb lett, amikor Esme közölte velem, hogy a pompázatos körmeimnek egész héten maradniuk kell.”

„Egy egész hétig, és ezalatt pontosan tudta, hogy iskolába kell vinnem a gyerekeket, munkahelyi Zoom hívásokon kell részt vennem, a kórház költöztetését kell bonyolítanom, és rengeteg egyéb olyan alkalom lesz még, amikor megmutathatom a műveit a világnak.”

Esme imádja kifesteni édesapja körmeit

Így született meg „Esme Man-icure Kihívása”

Richard hozzátette: „A múltkor, amikor beléptem a kórházba, a recepciós hölgy csak tovább tessékelt, mondván, tudja, hogy tudom, hová kell mennem, megismeri a körömlakkomat.”

„Általában is kilógok a sorból, mivel vörös hajam és szakállam van, és 193 centi magas vagyok, de az, hogy a körömlakkomról ismerjenek meg, nekem is új volt.”

Esme-t a londoni Royal Marsden Kórházban ápolják, Richard itt „manikűröztet” már március közepe óta.

A család már majdnem 9000 fontot (3,7 millió forint) gyűjtött a Young Lives vs. Cancer alapítványnak, miután segítséget kaptak tőlük.

Esme édesapja boldogan csal mosolyt kislánya arcára

Richard hozzátette: „Esmének rengeteg örömet okoz, amikor látja a fotókat és az emberek reakcióit a tarka körmökre.”

„Minden új fotó megnevetteti, és izgatott lesz, amikor látja JustGiving oldalának növekedését, csakúgy, mint az osztálytársai!”

„A dolog remekül hatott a kapcsolataira az osztálytársaival és a barátaival, akik mind érdeklődnek iránta, és persze minden héten kifestik a körmüket.”

Rose Bailey, a Young Lives vs. Cancer egyik munkatársa hozzátette: „Esme kétségkívül egy nagyon nehéz éven van túl. Csodálatos látni, ahogy a manikűr kihívása mindig örömet okoz neki, és megnevetteti ezekben a nehéz időkben.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek