KuriózumAnnyit keresel, amennyit megérdemelsz? Lépések, amivel több pénzt takaríthatsz meg!

Annyit keresel, amennyit megérdemelsz? Lépések, amivel több pénzt takaríthatsz meg!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nem a pénzszerzés a legnehezebb, hanem annak megtartása! Soares-Szász Lóránd most elárulja, hogy miként kell hatékonyan vezetni egy vállalkozást.

lorand-soares-szasz

Mindenki arra panaszkodik, hogy sosincs elég pénze, a kisnyugdíjas és a nagyvállalkozó is ugyanezen a véleményen van. Az igazság az, hogy a pénz megtartása sokkal nehezebb, mint a megkeresése. Az anyagi gondok voltaképpen abból adódnak, hogy nem takarékoskodunk eleget.

Persze, ez nem egyszerű, hiszen van, amikor tényleg nincs miből félretenni. A takarékoskodást azonban meg lehet tanulni, sőt gyakorolni kell.

És ezt vallja Soares-Szász Lóránd, aki az erdélyi Szászrégenben született, és a pénzzel, vállalkozások vezetésével kapcsolatos tréningjein már több mint 15 ezer ember fordult meg. Lóránd azért hiteles, mert ő maga is megtapasztalta, hogy miként kell a pénzzel gazdálkodni.

Lóránd szerint az életben az igazi leckéket akkor tanuljuk meg, mikor hibázunk. Hogy ne legyenek pénzügyi problémáink, tartsuk be ezeket a szabályokat:

1. Tedd félre a bevételed 10 százalékát

Mikor megkapjuk a fizetésünket, az első dolgunk az legyen, hogy annak 10 százalékát tegyük félre egy borítékba, kis dobozba, vagy bankszámlára. Csak akkor nyúljunk hozzá, ha nagyon szükséges, vagy ha befektetésként használjuk, ami majd plusz bevételt generál.

2. Tervezzünk költségvetést

A nagycégek, de az államok is költségvetés alapján gazdálkodnak. Előre meghatározzák, hogy mire és mennyi pénzt fognak költeni. Ez a háztartásokban is alkalmazható, például tervezzük meg, számoljuk össze, hogy egy hónapban mennyibe kerülnek a fix kiadások (számlák, szolgáltatások, étel, üzemanyag stb.), és ezekre már a fizetés kézbekapásakor különítsük el a szükséges összeget. Ha ezt nem próbáljuk ki és nem próbáljuk betartani, félő, hogy túlköltekezünk, fölösleges dolgokra költjük a pénzt, így a hónap végén tanácstalanul fogunk állni az internet számlával a kezünkben.

3. Fordítsuk továbbképzésre, tudásbővítésre a bevétel 5 százalékát

Ez is fontos, mivel az előrelépés, vagy előléptetés egyik feltétele a több tudás, és tapasztalat. Minél többet tudunk, minél több információ birtokában vagyunk, annál stabilabb lehet az anyagi, pénzügyi helyzetünk is.

4. Költsünk kevesebbet, mint amennyit keresünk

Ez a mondás a világ egyik leggazdagabb emberétől, Warren Bufet-től származik. És nincs igaza? A pénzügyi sikerhez nem kell más, minthogy a kiadási oldalon ne szerepeljen nagyobb összeg, mint a bevételek résznél, sőt legyen kevesebb.

Soares-Szász Lóránd Románia egyik legjobb üzleti trénere, így érdemes megfogadni a tanácsait.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek