KuriózumAnnak szentelte az életét, hogy másokat megóvjon az öngyilkosságtól - Mára már...

Annak szentelte az életét, hogy másokat megóvjon az öngyilkosságtól – Mára már 321 életet mentett meg a Nanjingi angyal!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Annak ellenére, hogy Chen Si-nek szinte semmilyen vagyona nincs, amivel segíthetné a rászorulókat, minden idejét és energiáját annak szenteli, hogy a segítségre szoruló embereken segíthessen.

A kínai származású Chen egész életét arra áldozta, hogy a közösség olyan tagjainak nyújthasson segítséget, akik reménytelenségükből fakadóan drasztikus lépésre kívánják elszánni magukat.

Az elmúlt 13 évben, a 48 éves Chen Si számtalan ember életét mentette meg. Chen egy logisztikával foglalkozó cég munkatársaként naponta többször is át kell keljen a Nanjing Yangtze River Bridge nevezetű hídon a kis elektromos rollerjével. A Kína egyik leghatalmasabb folyója felett feszülő híd sajnos az utóbbi időkben az öngyilkosságra vetemedők egyik legközkedveltebb pontjává vált, hiszen aki leveti magát erről a hídról, rendkívül csekély túlélési esélyek elé néz.

Ezek láttán Chen küldetésének érzi, hogy minél több életet megmentsen, mielőtt a reményvesztett lelkek a mélybe löknék saját magukat. A kis faluból származó Chen mára már több mint 321 életet mentett meg.

„Ezen elveszett emberek megmentésével úgy érzem, mintha a saját régi énemet is megmenteném.” – magyarázza elszántságát Chen.

A legtöbben, akik ezen a hídon öngyilkosságot kísértenek meg, mint aprócska falvakból indulva próbáltak szerencsét a nagyobb városokban, ám helytállni csak nagyon kevesen tudnak, és ahelyett, hogy visszamennének szülőfaluikba, végső elkeseredésükben az öngyilkosságot választják.

Chen először mindig az elméjükre próbál hatni, beszél hozzájuk, próbálja meggyőzni őket, hogy még nincs itt a világ vége azért, mert nem találják a helyüket a nagyvárosban. Ha szükséges, akkor akár utánuk is nyúl és egy-egy erős és határozott mozdulattal visszarántja őket a biztonságos talajra. Chen addig tartja karjai között a megmenekített áldozatokat, amíg azok teljesen meg nem gondolják magukat. És hogy hogyan is tudja Chen ilyen pontosan, hogy hogyan is kell egy öngyilkosságra készülő embert megmenekíteni saját magától?

„Egyszer én is olyan voltam, mint ők. Egy nagylelkű honfitárs segített rajta, amikor már feladtam a harcot.” – mesélte.

Ez az élmény annyira megragadta Chen-t, hogy elhatározta, hogy ezentúl majd ő lesz az az idegen, aki megmenti az embereket.

„Az életem sokkal jobb lett, segíteni akartam másokon és reményre leltem.”

A vakmerő Chen 1990-ben egy kiló rizzsel érkezett meg Nanjingba, hogy amíg munkát talál ne haljon éhen. A nagyváros csillogása és veszélyei Chen-t is azonnal próbára tették.

„Néha, amikor az otthonodtól távol nehézségek érnek csupán egy kis másoktól érkező bátorítás is elegendő ahhoz, hogy kitarts.” – számolt be Chen.

5 évnyi kőkemény szenvedés után egy idegen javaslatára vágott bele a saját zöldséges boltjának megnyitásába, majd ezután az élet is kegyesebb lett hozzá. 1995-ben megházasodott és első kislánya is megszületett.

Chen minden szombat és vasárnap reggel 8-tól este 5-ig pásztázza a híd területét és közbelép, ha szükséges, hétköznapokon, pedig ahogyan a szabadideje engedi. 12555 órát áldozott az életéből már arra, hogy másokat megmenthessen a halál torkából. Átszámítva 115567 amerikai dollárt szánt a megtakarításaiból ezen emberek megsegítésére.

„Nem mondhatnám, hogy a feleségem kifejezetten örül az önkéntes munkámnak. De hiszen ki is örülne annak, hogy a férje a nehezen megkeresett családi pénzt idegenekre költi? Lassan 50 éves vagyok, és nem mondom, hogy örökké fogom ezt csinálni, mert a családomra is gondolnom kell, de egy biztos, amíg bírom, folytatom.” – mondta.

Chen inspiráló története 2015-ben egy díjnyertes film képében is visszaköszön, az Angel of Nanjing c. mű, Jordan Horowitz és Frank Ferendo munkásságát dicséri.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek