Angelina Jolie, 6 gyerek édesanyjaként azt vallja: „Mindig igyekszem nyugodt maradni a gyerekeim előtt, hogy ne érezzék a félelmeimet.” A színésznő ideje nagy részét gyereke nevelésévnek és tanításának szenteli.

A hollywoodi filmcsillag a Harper’s Bazaarnak adott interjúban beszélt nemrégiben az anyaságról a világjárvány összefüggésében.

A színésznőnek három örökbefogadott gyereke – Maddox (18), Pax (16), Zahara (15), és három vér szerinti gyereke van Pittel – Shiloh (14), valamint az ikrek Knox és Vivienne (11).

Angelina az anyaságról mindig rendkívüli gyengédséggel beszél, tökéletesen tisztában van azzal, mekkora hatással van egy szülő gyereke érzelmi fejlődésére.

Elmondta, a világjárványt kaliforniai otthonukban, Los Felizben vészelte át a gyerekeivel, elszigeteltségben.

Rendkívül nehéz és kényes időszak volt ez, és a színésznő megpróbálta megvédeni a gyerekeit, nemcsak a rettegett vírustól, de a járvány okozta szorongástól is.

Angelina Jolie gyerekei védelméről

„Minden figyelmemet nekik szenteltem. Sok más szülőhöz hasonlóan, én is megpróbálok nyugodt maradni kritikus helyzetekben, hogy a gyerekeim ne érezzék a félelmeimet, szorongásomat az egyéb aggodalmak mellett” – mondta a színésznő a nemrég készült interjúban.

Az otthoni elszigeteltség ideje alatt a családnak egy veszteséggel is szembe kellett néznie.

„Vivienne kisnyula elpusztult egy műtét során, és, hogy könnyebben átvészelje ezt a veszteséget, úgy döntöttük, örökbe fogadunk két másik, fogyatékkal született kisnyulat. Azért döntöttünk úgy, hogy mindkettőt magunkhoz vesszük, hogy együtt tudjanak maradni, mert erre volt szükségük. Az új állatok gondozása is segített a karantén ideje alatt.” – tette hozzá a színésznő.

Angelina Jolie számos jótékonysági projektben vett részt világszerte, különösen a harmadik világ országaiban.

Az idei események, a világjárvány és a Black Lives Matter tüntetései kapcsán a színésznő azt nyilatkozta, úgy érzi, most sokkal világosabb az is, mire van szüksége az országnak válsághelyzetben.

A rendőri túlkapás áldozataként elhunyt George Floyd halála után Angelina Jolie 200.000 dollárt adományozott az Országos Szövetség a Színesbőrűek Felemelkedéséért (National Association for the Advancement of Colored People, rövidítve NAACP) polgárjogi szervezetnek.

„Miután majdnem 20 éve veszek részt nemzetközi jótékonysági projektekben, most eljutottam arra a pontra, hogy elgondolkodom a saját országom rendszerének hiányosságairól és szükségleteiről. Előfordulhat, hogy ugyanaz a rendszer, ami engem megvéd, nem védi meg a lányomat, vagy más színesbőrűeket, ez pedig elfogadhatatlan.”

Angelina Jolie és Brad Pitt 2019-ben elváltak, de úgy döntöttek, hogy a gyerekek érdekében továbbra is szoros kapcsolatban maradnak. Brad Pitt új otthona autóval mindössze 5 percre van a színésznő és a gyerekek otthonától, és a látogatások gyakoriak.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.