KuriózumAmikor a szív vezérel: egy kisfiú lett a pápa audienciájának főhőse!

Amikor a szív vezérel: egy kisfiú lett a pápa audienciájának főhőse!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szokásos heti pápai audiencián egy fogyatékkal élő kisfiú hívta fel magára a nagyközönség figyelmét.

A gyerek sokáig akadálytalanul sétált a színpadon, és csodálva nézte a katolikus egyház vezetőjének sapkáját. A kitartó és kíváncsi kisfiú végül megkapta, amit szeretett volna, vagyis a sapkát, és boldogan ment vissza a közönség soraiba.

A körülbelül 10 évesnek tűnő gyermek mentális “korlátozottságban” szenved – mondta a pápa a hivatalos források szerint. A fiú kissé bizonytalanul kezdett közelíteni az elöljáróhoz, de mivel nem okozott különösebb zűrzavart, a pápa testőrei nem próbálták meg megállítani. A fiú kezet fogott Ferenc pápával, majd ütemes léptekkel elkezdett le s fel sétálni a színpadon.

Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a gyerek nem akar távozni, Leonardo Sapienza, a protokollfőnök felállt, és átadta a fiúnak a pápa jobbján lévő helyét. A fiú lelkesen elkezdett tapsolni, miután helyet foglalt Ferenc pápa mellett. Miközben a pápa felolvasta a beszédét, ő le-s fel sétált a színpadon, és többször visszament az egyházfő mellé, és a fején levő sapkára, vagyis az úgynevezett zucchetto-ra mutatott.

A pápa testőrei miután látták, hogy mennyire szeretné a kisfiú megkapni a sapkát, egy ahhoz hasonlót adományoztak neki. Erre a több ezer fős közönség heves tapsba tőrt ki!

„Köszönöm ennek a fiúnak a leckét, amelyet mindannyiunknak tanított. Az Úr segítse őt fejlődésében a fogyatékosságával együtt, mert amit tett, az őszintén szívből jött” – mondta Ferenc pápa.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek