KuriózumA világ “legkoraszülöttebb gyermekének” 0% esélyt adtak a túlélésre - Nemrég ünnepelte...

A világ “legkoraszülöttebb gyermekének” 0% esélyt adtak a túlélésre – Nemrég ünnepelte az 1. születésnapját

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A világ “legkoraszülöttebb gyermekének” 0% esélye volt a túlélésre! Azonban nemrég ünnepelte az 1. születésnapját!

A világ “legkoraszülöttebb gyermekének” 0% esélyt adtak a túlélésre - Nemrég ünnepelte az 1. születésnapját

“Az a nap, amikor Richardot kiengedtük a kórházból, olyan különleges nap volt. Emlékszem, hogy kivettem a kiságyából, és csak fogtam könnyes szemmel” – mondta az orvos.

Richard Scott William Hutchinson 2020. június 5-én koraszülöttként, 21 hétre és 2 napra jött a világra, akkora volt, hogy elfért a szülei tenyerében. Akkor mindössze 340 gramm volt, jelenleg a világ “legkoraszülöttebb gyermekeként” tartják számon a Rekordok Könyvében. A legcsodálatosabb az egészben az, hogy a kis csöppség megmutatta, hogy ő márpedig élni akar. Kezdetben a szülőknek elmondták, hogy nincs sok esélye, vagyis gyakorlatilag 0%-ot adtak neki a túlélésre.

“Tudtuk, hogy az első hét nagyon nehéz lesz, de, ha ezt átvészeli, akkor túl van az életveszélyen” – mondta Dr. Stacy Kern, Richard újszülött-orvosa a mininneapolisi Minnesota Gyermekkórház részéről.

“Az első hónapban még abban sem voltak biztosak, hogy megmarad” – mondta Beth, a baba anyja. „Nagyon nehéz volt, hiszen tisztában voltunk vele, hogy nem sok esélye van. Minden percben biztosítottuk a támogatásunkról, éreztettük vele, hogy soha nem adjuk fel” – mondta Beth.

A világ “legkoraszülöttebb gyermekének” 0% esélyt adtak a túlélésre - Nemrég ünnepelte az 1. születésnapját

“Azt hiszem, ez segített neki ezen túljutni, mert tudta, hogy számíthat ránk” – tette hozzá az apa, Rick.

Egy hosszú, de reményteljes időszak után Richard állapota annyit javult, hogy 2020 december végén hazaengedték a kórházból.

“Az a nap, amikor Richardot kiengedtük a kórházból, olyan különleges nap volt. Emlékszem, hogy kivettem a kiságyából, és csak fogtam könnyes szemmel” – mondta Dr. Kern. “Nem hittem el, hogy ez ugyanaz a kisfiú, aki annyira beteg volt, hogy féltem, hogy nem éli túl. Ugyanaz a kisfiú, aki egykor a tenyerembe is elfért, olyan áttetsző bőrrel, hogy minden bordája látszott. Megöleltem, és elmondtam, hogy mennyire büszke vagyok rá.”

A világ “legkoraszülöttebb gyermekének” 0% esélyt adtak a túlélésre - Nemrég ünnepelte az 1. születésnapját

2021. június 5-én Richard betöltötte az egy évet, és bebizonyította, hogy valóban egy “csodababa”.

“Nem tudjuk elhinni” – mondta Beth. „Még mindig félve hisszük el, de nagyon boldogok vagyunk. Azért osztjuk meg a történetünket, hogy felhívjuk a figyelmet a koraszülésekre” – mondta az anya.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek