KuriózumA tudósok szerint a kutyák és a macskák a szellemeket is látják

A tudósok szerint a kutyák és a macskák a szellemeket is látják

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A feltételezés nem újkeletű, de most újabb kutatásokkal támasztották alá, hogy házi kedvenceink olyan dolgokat is láthatnak a lakásban, melyeket mi nem. Nem csak a szellemeket látják, de az UV-sugarakat is.

Ez az állítás nem csak spirituálisan, de mára már tudományosan is elfogadott, számtalan információt találhatunk ezzel kapcsolatban a világhálón. Nem az az újdonság, hogy a kutyák és a macskák látják-e a szellemeket, hanem az, hogy mivel más a szemük felépítése, mint az emberé, ezért képesek olyan dolgokat is meglátni, amit mi nem.

Néhány évvel ezelőtt a City London Egyetem (Egyesült Királyság) biológusai végeztek a témával kapcsolatban átfogó kutatást, és néhány bizonyítékot soroltak fel a fajok közötti különbségekkel kapcsolatban.

Ha érezted már úgy, hogy a macskád vagy a kutyád egy teljesen más világot is lát, mint te, akkor nem tévedtél nagyot. A kutatás szerint azonban kiderült, hogy a kutyák, macskák és más emlősök az UV-fényt is látják, és ezáltal sokkal “szélesebb a látókörük”, mint nekünk embereknek. Az emberi szemlencse képes arra, hogy megakadályozza, hogy az UV-fény elérje a retinát. Régen azt hitték, hogy az emlősöknek is ugyanolyan szemlencséje van, mint az embereknek.

Ezt már olvastad? A macska figyelmeztet, ha negatív energia van a házban – Figyelj ezekre a jelekre!

A kutatásban macskák, sündisznók, kutyák, majmok, pandák, görények szemlencséjét tanulmányozták, és azt vizsgálták, hogy mennyi fény jut át a lencsén, és éri el a retinát. Kiderült, hogy néhány olyan emlős, melyekről korábban azt hitték, hogy nem képesek látni az UV fényt, mégis érzékelik. – írja a Pet MD.

Nem csak az UV fényt, de a szellemeket is látják a kutyák, és a macskák. Ha jobban megfigyeled a házi kedvenced, látni fogod, hogy néha olyan dolgok után kapkod a levegőben, amik szemmel láthatóan nem is léteznek. De az is megtörténhet, hogy egy bizonyos irányba néznek, és közbe furcsa hangokat adnak ki.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek