KuriózumA tudomány szerint ezért válnak az emberek idősebb korukra boldogabbá!

A tudomány szerint ezért válnak az emberek idősebb korukra boldogabbá!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ember boldogságszintje nagyban függ az életkorától – állapította meg a London School of Economics and Political Science által publikált tanulmány, amely révén 17 és 85 év közötti embereket kérdeztek meg, hogy mennyire elégedettek az életükkel.

A tudomány szerint ezért válnak az emberek idősebb korukra boldogabbá!

Az eredmények eléggé meglepőek lettek, hiszen az derült ki, hogy a legtöbb ember 23 és 69 éves korában érzi magát a legboldogabbnak.

De miért is?

Egy Harvard Egyetem által végzett kutatás során a szakértők 700, 75 éves nőt és férfit kérdeztek meg és követték életüket nyomon egészen fiatalkoruktól kezdve nyugdíjbavonulásukig. A válasz pedig az volt, hogy nem a pénz, a vagyon miatt lesz boldog egy ember, hanem az emberi, baráti kapcsolatainak szorossága járul hozzá ahhoz, hogy jól és biztonságban érezze magát valaki.

Ami ronthat a boldogságszint alakulásán az a válás, amely gyakran magányosságot, szorongást, depressziót idéz elő. Ezt lenne képes ellensúlyozni az erős baráti kör, az emberi kapcsolatok, akik nem engedik el a rossz passzban lévő társuk kezét, hanem ott állnak mellette, bármilyen bajba is keveredjen az illető.

Vannak olyan kutatók, akik képesek már 30 évre előrevetíteni egy most 50 éves ember boldogság, elégedettségi és egészségügyi állapotának szintjét.

A szakértők azt is megjegyezték a tanulmányban, ahogy egy ember idősödik, úgy válik bölcsebbé és szemléli az életet másképp, egy boldogabb perspektívából. Ezt bizonyítja az a kísérlet is, amikor az idős embereknek a múltból származó szomorú és örömteli pillanatokat felsorakoztató képeket mutattak, a kísérletben résztvevő emberek inkább a jó, boldog pillanatokról beszéltek, azon nosztalgiáztak, és utána is hajlamosak voltak a jelen pozitív dolgait kiemelni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek