A tudomány beigazolta, hogy az emberi agy képes megjósolni a jövőt!

Gyakran jósoltatnánk, vagy akár kártyát is vettetnénk azért, hogy megtudjunk mindent a jövőnkről, de sokszor nem tesszük meg, ugyanis nincs jó híre az efféle „hamis áltudományoknak”. Ám a tudomány most új álláspontra jutott, mely szerint mégiscsak lehet valami a megérzésekben.

A Northwestern University legújabb kutatásában 26 különböző tanulmányt vizsgált át a kutatócsoport. Az átvizsgált tanulmányok 1978 és 2010 között születtek, és az elemzett adatok révén megállapították, hogy a tudatalatti sokkal gyorsabban képes rájönni dolgokra, mint a tudatunk.

Például, ha egy beosztott fülhallgatón keresztül hallgatja a hangos zenét, akkor képtelen meghallani, mikor állít be a főnöke. Ám a kutatók magyarázata szerint, ha csendben ráhangolódunk a testünk rezgéseire akár 2-10 másodperccel hamarább is érzékelhetünk valamiféle előérzetet, mint ahogy a főnökünk ténylegesen megjelenne.

Direkt erre kiélezett kísérletet végeztek a pulzusszám megfigyelésével is. Az alanyokat szívmonitorral figyelték, hogy teszteljék szívfrekvenciájuk miként jelezheti a jövőbeli eseményeket. Eredményeik pedig azt mutatták, hogy a pulzusszám emelkedése, illetve csökkenése még azelőtt megtörtént, mielőtt a rulett asztalnál ülve a játékos nyert vagy veszített. ezen tanulmány célja az volt, hogy megértsék, miként nyerhetünk értékes információkat a jövőről az agyunk, szívünk és a vegetatív idegrendszer segítségével.

Julia Mossbridge, az Northwestern Universityhez tartozó Észlelés és Idegtudomány Laboratórium vezetője elmondta: „Jelenleg nem tudjuk megmagyarázni, hogy miként is működik a biológia, bár a legújabb kvantumbiológiai megállapításokhoz kapcsolódó magyarázatok akár potenciális magyarázattal is szolgálhatnak.”

Szóval, legközelebb, mielőtt legyintenél valakire, aki ösztönösen követi a megérzéseit, jusson eszedbe, hogy az emberi biológia és az emberi agy komplexitása révén akár tudományosan is igazolni lehet az ösztönök létezését.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top