KuriózumA tánc lassítja az öregedést és növeli az önbizalmat - állítják a...

A tánc lassítja az öregedést és növeli az önbizalmat – állítják a szakemberek!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az idő minden emberen, élőlényen és tárgyon is nyomot hagy, mert a változás, átalakulás folytonos, megállíthatatlan.

Jim Rohn azt mondja: “Vigyázz a testedre, mert ez az a közeg, ahol élned kell.”

És az, aki nem vigyáz eléggé a testi egészségére, annak veszélybe kerülhet a lelki egészsége is, ami kétséget kizáróan meg fog látszani, elsősorban abban, hogy kevesebb lesz az önbizalma.

Szakértők szerint az öregedés leghatásosabb lassítása a testmozgás révén érhető el. Német neurobiológusok szerint a legjobb módja, hogy kitoljuk a fiatalságunkat és megőrizzük jókedvünket, dinamikus, fitt egészségi állapotunkat, ha rendszeresen táncolunk.

A testmozgás, tánc révén az agy olyan pozitív ingereket kap, amelyek segítenek abban, hogy megőrizzük szellemi frissességünket, de javul majd a koordinációs képesség, jobb lesz az agy vérellátása, kisebb lesz az időskori elbutulás (demencia) kialakulásának esélye.

A tánc fiatalító hatását kísérlettel is igazolták, hiszen 52 idős önkéntest kértek meg arra, hogy segítsék a tudósok munkáját. Két csoportra osztották a résztvevőket, az egyik csoport táncolni ment, a másik esetében meg a sport volt az előírt tevékenység.

A szakértők ezután megállapították, hogy mindkét csoport esetében a foglalkozások hatására megnőtt az agy hippokampus része, amely többek között a memória központja is, ami azt jelenti, hogy a mozgás jótékonyan hat a szellemi frissesség megőrzése esetén.

Később újból megismételték a vizsgálatokat, és kiderült, hogy a táncos csoport kognitív funkciói valamivel jobbak, mint a sportos társaiké, ezért kijelenthető, hogy a tánc az egyik legegészségesebb mozgásforma, amely a testet és a szellemet is fiatalon tartja.

Szóval, ha tehetjük, iratkozzunk be egy tánciskolába, és járjunk rendszeresen párunkkal az órákra, ha fontos az, hogy fiatalok, fiatalosak maradjunk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek