KuriózumA szakértők szerint a lélek nem hal meg - energiaként visszatér az...

A szakértők szerint a lélek nem hal meg – energiaként visszatér az Univerzumba!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amióta a világ, világ, ugyanaz a kérdés foglalkoztatja az emberiséget: mi történik velünk a halál után? Mindannyiunk számára nehéz elfogadni azt a tényt, hogy egyszerűen csak ennyi lenne az életünk, meghalunk és kész.

Számos elmélet és találgatás született már ezzel kapcsolatban, a kvantumfizikusok például rámutattak arra, hogy a halál csak egy illúzió, amikor is valójában egy másfajta anyagi szintre lép a tudat és a lélek. Kutatások során az agyban egy olyan struktúrát találtak, amely bizonyíték arra, hogy a lélek egy létező entitás.

Dr. Stuart Hameroff az aneszteziológia és pszichológia tanszék munkatársa, és Sir Roger Penrose, az Oxfordi Egyetem fizikusa szerint a lélek egy külön, a testtől függetlenül létező entitás, és a fizikai halál után nem szűnik meg, hanem visszakerül az Univerzumot alkotó anyagok közé.

A kutatások alapján kiderült, hogy a lélek alkotóelemei megtalálhatóak az agysejtek mikrotubulusában. A klinikai halál után ezek a tubulusok elvesztik a kvantumállapotukat, de tovább őrzik a lélek által őrzött információkat. Ezeket akár képesek helyreállítani is, ha az újjáélesztés által a személy magához tér.

A kutatók arra is kíváncsiak voltak, hogy mi történik a lélekkel, ha a test nem tér többé magához.

„Tegyük fel, hogy a szív nem dobog, a véráramlás leáll, és a mikrotubulusok elveszítik kvantumállapotunkat. A mikrotubulusokban levő kvantuminformáció nem pusztul el, nem tűnik el, csupán szétterjed az Univerzumban. Ha a beteget újraélesztik, a kvantuminformáció visszatérhet a mikrotubulusokba. És ha a beteg meghal, akkor ez a kvantuminformáció a testen kívül határozatlan ideig létezik tovább” – mondja Dr. Hameroff.

A kutatás alapján kiderült, hogy a lélek valóban egy létező entitás, és nem csak az idegsejtek csatornáin keresztül áramló kölcsönhatás.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek