KuriózumA szakemberek szerint nem mindig jó ötlet a nagyszülőre bízni az unokát

A szakemberek szerint nem mindig jó ötlet a nagyszülőre bízni az unokát

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sok esetben a nagyszülő a legjobb választás a szülők számára, ha a kicsire kell vigyázni, de egy 2017-es tanulmányból az derül ki, hogy bizony vannak rejtett veszélyei annak, ha a nagyszülőkre bízzuk a gyereket.

Dr. Andrew Adesman, a tanulmány vezető szerzője a CNN amerikai hírtelevíziónak elmondta, nem lehet mindig abból kiindulni, hogy bennünket is felneveltek a szüleink, ezért a gyerekünket is megfelelően el tudják látni, hiszen a nevelési módszerek az évek során megváltoztak, és egy idősebb nagyszülő nem biztos, hogy megfelelően tud kezelni egy olyan helyzetet, ahol az unokának inkább megértésre, támogatásra lenne szüksége, nem pedig szidásra, netán testi fenyítésre.

De például elfordulhat olyan eset is, amikor a nagyszülő egy plüssmacival próbálja megnyugtatni a síró kisbabát, betéve a játékot a kiságyba, majd magára hagyja a kicsit. Ez azért jelenthet problémát, mert a baba akár olyan helyzetbe kerülhet, hogy a plüssállat az orrára, szájára kerül, így elzárva a levegő útját.

Emellett a szakemberek arra is felfigyeltek, hogy a lázas unokákat egyes nagyszülők még mindig vizes lepedőbe csavarják, vagy jéghideg vízbe teszik, azért, hogy lecsökkentsék a lázat, ám ez azzal járhat, hogy túl lecsökken a gyerek testhőmérséklete.

Természetesen a tanulmányban az is leírják, hogy a nagyszülők szerepe a gyereknevelésben még mindig kiemelkedően fontos, és sokszor a szeretetük, törődésük ugyanolyan meghatározó a gyerekek számára, mint a szülők által tanúsított odafigyelés, gondoskodás.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek