KuriózumA SUP deszkázás öt nagyszerű előnye

A SUP deszkázás öt nagyszerű előnye

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A SUP eredetét évezredekre is vissza lehetne vezetni, alapvetően viszont a hawaii és perui őslakosok vízi közlekedésre használt, álló kenuiból eredeteztetjük. Ezért a SUP eredetileg egy praktikus eszköznek számított, amióta azonban felfedezték az élmény oldalát is, azóta világszerte egyre népszerűbbé vált. Nem véletlenül.

1. Egészséges mozgásforma

A SUP olyan izmokat mozgat meg, amelyeket még a konditeremben sem egyszerű edzeni. Ezen kívül növeli a testtudatosságot, javítja az állóképességet és az egyensúlyérzéket is. Ha pedig mindez nem volna elég, a SUP a folyamatos és lassú mozgás által jótékonyan hat a keringési rendszerünkre, és kifejezetten szépen formálja az izmokat. A SUP edzéstől formás váll- és hátizmaink lehetnek, ezen kívül, ha a SUP jógát vagy SUP tornát is kipróbáljuk, az hatékony segítője lehet a fogyásnak és a teljes alakformálásnak is.

2. Abszolút relaxál

A SUP deszkán való evezés teljesen ellazít. A víz és a csodálatos tájak látványa olyan mértékben relaxál minket, hogy az felér egy meditációval. Sokan nem véletlenül meditálnak is a SUP deszkákon. Az álló evezés által olyan helyeket fedezhetünk fel, és olyan perspektívából, mint még soha. A sport önmagában is stresszoldó, viszont a SUP deszkázásban minden megvan, ami a tökéletes stresszoldáshoz kellhet: mozgás, szép tájak, csend és nyugalom.

3. Nem korhoz kötött

A SUP gyakorlatilag 0-99 évig bárki számára használható. Mivel nincs kötelező terhelés, könnyen mozgatható és nem balesetveszélyes, ha betartjuk az előírásokat. Ezt a sportot gyerekek is űzhetik, sőt kifejezetten kapni gyerek SUP típusokat is. Ugyanakkor időseknek is ajánlott, mert olyan mozgásformát kínál, amely tökéletes a test karbantartására.

4. Nem csak sport, hanem élmény is egyben

Amíg a konditeremben semmiféle szépség nincs, csak az izzadás, addig a SUP deszkáról elképesztő tájakat láthatunk. Élvezhetjük a Balaton végtelen kékségét, vagy vadregényes vízi tájakon evezhetünk át olyan helyekre, amelyeket eddig csak fantasy filmekben láthattunk. Ami pedig a legjobb: biztonságosabb, mint a futás. A SUP használata közben kevesebb az esély arra, hogy gyanús alakokkal vagy vérszomjas élőlényekkel találkozzunk.

5. Összehozza az embereket – korlátok nélkül

Mivel a SUP egy olyan sport, ami nem korhoz kötött, ezért összehozza a családtagokat és a barátokat is. A nagyinak sem kell lemondania a SUP élményéről, ahogy az unokáknak sem.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek