Mit árul el rólad a szelfi? A pszichológusok szerint sokszor ez a kép egy kétségbeesett segélykiáltás!

A közösségi oldalak térnyerésével hihetetlen módon divatossá vált az önarckép, avagy a szelfi készítése. Leginkább a 18-24 éves korosztály körében hódít ez a trend. A pszichológusok szerint azonban a selfiek nem az illetőről, magáról szólnak, sokkal inkább az mozgatja a szálakat a szelfik készítése közben, hogy mit gondolnak mások az illetőről, hogy ő mennyire népszerű egy közösségen belül.

Lássuk, mi az a három tulajdonság, ami a sokat szelfizőkre jellemző!

1. A sokat szelfizők narcisztikus, kevésbé együttérző emberek

A sok szelfit megosztó emberek szinte biztosan önimádó, egoista tulajdonságokkal rendelkező emberek, akik azt hiszik, hogy a világ körülöttük forog. Ez nem minden esetben jó, sőt, sokszor inkább hátrány, mint előny. Sok esetben, ha valami nem úgy alakul, ahogyan szeretnék, gyorsan kiborulnak, és képtelen megérteni másokat.

2. Sok esetben így hívják fel mások figyelmét a segélykiáltásukra

Ez főként a tinédzserek körében figyelhető meg. Sok fiatal így üzeni meg a világnak, hogy milyen érzések foglalkoztatják, milyen hangulatban volt éppen akkor, amikor a képet elkészítette. A segélykiáltásra főként akkor kerül sor, mikor valaki naponta 5-10 képet oszt meg a közösségi oldalán.

3. A szelfizés nem a barátszerzésről szól, épp ellenkezőleg

A sok szelfit készítő ember inkább ellenséget szerez magának, mint igaz barátokat. Az emberek többsége irigykedve néz arra, aki mindig az előnyös, boldog és szép oldalát mutatja. Ez a viselkedés sokakban ellenszenvet vált ki. A szelfi esetében is igaz a mondás, hogy a kevesebb néha több.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.