KuriózumA Rio rajzfilmben szereplő jácintkék ara papagájok hivatalosan is kihalt fajnak számítanak!

A Rio rajzfilmben szereplő jácintkék ara papagájok hivatalosan is kihalt fajnak számítanak!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha még emlékeztek a nagysikerű Rio rajzfilmre, amely két jácintkék ara papagáj találkozásáról szól, akik fajuk utolsó példányai maradtak, nos ez most valósággá vált, ugyanis hivatalosan az említett madarak a kihalt fajok listájára kerültek.

A jácintkék ara papagáj ezelőtt 7 évvel került fel a veszélyeztetett fajok listájára, és ennyi idő sajnos elég is volt ahhoz, hogy a fajt végül kihaltnak nyilvánítsák, legalábbis erre a következtetésre jutott a BirdLife International, amely megállapította, hogy a szabadban már nem figyelhető meg a kék színű madár.

Ennek elsősorban a nagyfokú erdőirtás az oka, amely következtében drámaian lecsökkent a papagájok megfelelő élettere, nem tudtak időben alkalmazkodni az új környezethez, és a ragadozókkal szemben is védtelenebbek lettek.

Stuart Butchard, a BirdLife vezető tudósa megjegyzi: “Elsősorban a szigeteken élő madarakat fenyegeti a kihalás veszélye, de újabban a kontinenseken sincsenek biztonságban a szárnyasok, mert egyre több természetes élőhely tűnik el, mivel az ember rengeteg természetes területet rombol le, elsősorban mezőgazdasági célokból.”

Nézd meg a Rio című rajzfilm magyar nyelvű előzetesét:

Nézd meg a Rio 2 című rajzfilm magyar nyelvű előzetesét:

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek