KuriózumA pszichológus véleménye: 10 ostoba hiba, mellyel a nők tönkreteszik kapcsolataikat és...

A pszichológus véleménye: 10 ostoba hiba, mellyel a nők tönkreteszik kapcsolataikat és életüket!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az amerikai pszichológus, Laura Slezigernek élő rádióműsora van, melyben gyakran tesznek fel számára párkapcsolati kérdéseket a hallgatók. Elemezve a hölgyek kérdéseit, Laura úgy döntött, hogy könyvet ír benyomásairól. Így jelent meg a „Tíz ostoba hiba, amelyet a nők elkövetnek, tönkretéve ezáltal a saját életüket” című könyv.

1. hiba – Rossz beidegződések

Sajnálatos tény, de a mai napig egy nő sikere arra a kérdésre korlátozódik, hogy „van-e valaki mellette?”. Természetesen egy férfi. És így, szegény nőket a férfiakkal való kapcsolataikon keresztül elemzik. De, hogy milyen ember is az adott férfi – az nem számít. És ez annyira helytelen! Pontosan annyira rossz, mint amikor beengedünk az életünkbe egy alkoholista, zsarnok, féltékeny, kritikus, kábítószerfüggő férfit, aki elárul és becsap bennünket. A nők, mert félnek egyedül maradni, feleségül mennek az első férfihoz, akivel találkoznak, másoknak demonstrálva az életük beteljesülését.

Jó tanács: Nem, ez nem fog boldoggá tenni egy hölgyet sem. Fejlesszük önbizalmunkat, és ne ragadjunk be olyan kapcsolatokba és házasságokba, amelyek nem érdemlik meg. Nekünk, nőknek, meg kell tanulnunk a férfiaktól, hogyan legyünk bátrak, kitartóak és önbizalommal teltek.

2. hiba – Fölösleges figyelem

A világ minden táján több millió Hamupipőke várja hercegét, aki valószínűleg soha nem fog megjelenni.

 • Ha nem vagy magabiztos;
 • Ha azt mondod, hogy „köszönöm” minden alkalommal, amikor rád figyel valaki;
 • Ha elégedett vagy azzal, amit kínálnak, de nem választod azt, ami valóban tetszik;
 • Ha egy férfival együtt élve készen állsz, hogy azt kiáltsd: „Végre! Már nem vagyok egyedül! ”- na akkor követed el a legnagyobb hibákat.

Egy férfival való randevú, csak azért, hogy megszabadulj a magánytól – a valóság elől való menekülést jelenti. Nem kétséges, hogy a nők túl sokat várnak el egy férfitől. A probléma az, hogy önmaguktól viszont szinte semmit nem várnak el.

Jó tanács: Válasszuk ki azt, akivel lenni szeretnénk, de ne hagyjuk, hogy minket válasszanak. Ne legyünk elégedettek azzal, ami hirtelen felbukkant az életünkben.

3 hiba – Vak hűség

Ha egy nő mindegyre megismétli: „Szeretem őt!”, akkor hazudik mind a saját, mind a körülötte lévők számára. Nem akarja beismerni, hogy meglehetősen kellemetlen és zavaró helyzetbe került. Furcsa, de sok nő számára a szerelem nagyon elvont dolog. A nők nem látják a kopaszságot, a sörhasat, a piszkos inget és a kockás nyakkendőt. De bármely férfi, aki találkozik egy nővel, azt mondhatja: „Jó nő, de kövér lába van.” A „Szeretem őt” ismétlésével, valóban azt mondjuk magunknak, hogy:

 • Soha nem fogok találni valakit, aki elfogadna engem olyannak, amilyen vagyok;
 • Nem akarok egyedül lenni;
 • Ez jobb, mint a semmi;
 • Ez jobb, mint volt;
 • Már 19 (29, 39, 49, 59) éves vagyok;
 • Nem hiszem, hogy jobbat fogok találni;
 • Néha nem olyan rossz;
 • Különben is, ennyi maradt számomra;
 • Úgy érzem, szüksége van rám;
 • Nem olyan rossz, mint amilyennek látják a körülöttem lévők
 • Nehéz olyan embert találni, aki mellett boldog lennék.

Jó tanács: Ne felejtsük el, hogy ha egy békát csókolunk meg, akkor minden esély megvan arra, hogy ne váljon herceggé! Ennél többet érdemelünk!

4. hiba – Értelmetlen szenvedély

Nyilvánvaló, hogy a nők és a férfiak eltérően viselkednek az intimit’s iránt. A nők ezt túl romantikusnak tekintik, feltételezve, hogy a lassú lépések bizonyos felelősségeket rónak a férfira. Minden, aminek köze van a kapcsolat e részéhez, jobb, ha lassú, mint ha gyors. Hagyjuk hogy az „alma érlelődjön”, elemezve a saját lépésünket. Az intim együttlét és a meghitt közelség két teljesen különféle dolog. Soha ne tegyünk olyan lépést, amelyről nem tudunk közösen beszélni.

Jó tanács: Nem számít, hány éves vagy. Az intimit’s nem tudja meghatározni a férfival való kapcsolat értékét. A sietős egy-ttl;t még jobban megbánthat, fokozva ezáltal a magány érzését.

5. hiba – A siettetett együttélés

Valószínűleg több ezer alkalommal hallottuk azt a mondatot, hogy jobb valakivel együtt élni az esküvő előtt, megismerni karakterét és szokásait, hogy ne érjen majd kellemetlen meglepetés. A statisztikák szerint a legtöbb válást azok a párok regisztrálják, akik az esküvő előtt több évet éltek együtt. Miért dönt a nő emellett a lépés mellett? Ez egyfajta megadás: a férfi fél a hivatalos felelősségtől, és megpróbálja kijátszani azokat. A nő pedig összeköltözik vele, hogy stabil legyen a kapcsolatuk, és magához láncolja a férfit. Egyértelmű, hogy ez a módszer nem mindig működik.

Jó tanács: Ha azt akarjuk, hogy a férfi tiszteljen bennünket, ne engedjünk a követelményeinkből. Ha nem lesz képes megfelelni az igényeinknek, akkor jobb, ha feladjuk ezt a kapcsolatot.

6. hiba – Fölösleges várakozások

Miután úgy döntöttünk, hogy életünk hátralévő részét vele töltjük, ne várjuk, hogy megváltozik, és olyan lesz, amilyenre mi vágytunk. A „meg tudom változtatni” helyett meg kell kérdeznünk magunktól: „mit is tettem?”.

Lehetséges, hogy azok a tulajdonságok, amelyek valaha vonzóak voltak, mostanra idegesítővé válhatnak. A rejtett igazság az, hogy választásunk során az apánk tulajdonságait keressük jövendő párunkban.

Jó tanács: Ha azért házasodunk, hogy megvédjük magunkat bizonyos gyermekkori traumáktól, akkor jobb, ha feladjuk. Lehetetlen megváltoztatni a múltat.

7. hiba – Megvalósítás nélküli tervek

Nem-et „az élet pillanatában”. Nem-et a „mindenki ezt várja el tőlem”. Nem-et arra, hogy bebizonyítsam, hogy „még mindig meg tudom csinálni.” Nem-et arra, hogy „azt akarom, hogy feleségül vegyen”. Ellenben „Igen” arra: mindent megadhatok majd gyerekeim számára: szeretetet, védelmet, pénzügyi támogatás. Minden más igény értéktelennek bizonyul. Csak az kell, amire a gyermeknek szüksége lehet. Mert minden hibáért a gyerekünk fizet meg. És ebben a nő fontos szerepet játszik. Nyilvánvaló, hogy a férfinek felelősségteljesnek kell lennie, de csak a nő dönti el, hogy mit tesz a testével.

Jó tanács: Gondolkodjunk el azon, mikor és kitől szeretnénk gyereket.

8. hiba – Csak ostobaság

Szörnyű, ha a nő az anyai ösztönök ellen viselkedik. Még a természetben sem létezik erősebb fenevad, mint a nőstény, aki megvédi gyermekeit. De az embereknél… Előfordul, hogy a nők megengedik, hogy gyermekeiket megverjék, vagy mások neveljék.

Jó tanács: Gyermeked soha nem fog megbocsátani neked, hogy nem védted meg. Ne hagyd, hogy bárki bántalmazza gyermekeidet. Ne áldozd fel gyermekeidet egy férfi, vagy egy képzeletbeli szenvedély kedvéért.

9. hiba – Haszontalan segítség

A kislányok általában dühösek, ha a dolgok nem úgy mennek, ahogy akarják. De hová tűnik el a harag, amikor felnőnek? A nők sírnak, szenvednek, depresszióba esnek, mert félnek valóban mérgesnek lenni, attól tartanak, hogy ezzel megbántanak valakit. A depresszió csak a helyzet passzív átélése, míg a harag egy pillanat alatt megoldja a helyzetet. Ne fojtsuk magunkba a haragunkat!

Jó tanács: Az életben rendkívül fájdalmas pillanatok vannak, és ezek leküzdése érdekében fejlesztenünk kell a személyiségüket. Ne maradjunk olyan ember mellett, aki egyszerűen csak kihasznál bennünket.

10. hiba – Buta megbocsátás

A nők a legtürelmesebb lények a világon. Egymillió okot képesek találni, hogy ne szakítsák meg a kapcsolatukat a férfival. Mert úgy gondoljuk, hogy számukra jobb az ismert, mint az ismeretlen. Azt mondják maguknak, „ha kiszállok a kapcsolatból, boldogtalan leszek.” Igen, meglehet. De legalább megvan az esély, hogy felépítsék a boldogságot, amelyről egész életükben álmodoztak.

Jó tanács: Nézzünk magunkba: rengeteg erőt, függetlenséget és kezdeményezést láthatunk! Legyünk reálisak. Van választási lehetőségünk!

A nők varázsának rejtélye

Ismert, hogy a nők többet nevetnek, mint a férfiak. Különösen a nagyvállalatoknál. Úgy tűnik, hogy a férfiak inkább mosolygásra késztetnek bennünket, mint mosolyognak.

A német kutatók elemezték a nők reakcióit az ismeretlen férfiakkal folytatott beszélgetések során. Megállapították, hogy minél inkább nevet egy nő, annál nagyobb az érdeklődése az iránt, akivel beszélget. És a férfiaknak tetszik a nevetés.

Az egyik tényező, amely megmutatja, hogy a férfi és a nő közötti kapcsolat harmonikus-e, az a nő nevetése. A férfiak nevethetnek vagy sem, de ha egy nő nevetése nem hallatszik egy családban, az rossz jel.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek