KuriózumA pszichológus tanácsa: Így tanuld meg szeretni önmagad

A pszichológus tanácsa: Így tanuld meg szeretni önmagad

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

“Az önszeretet akkor teljesedhet ki, amikor az önbecsülés és az életöröm egyensúlyban van” – mondja Constantin Cornea pszichológus.

“Mielőtt depresszióval vagy alacsony önbecsüléssel diagnosztizálnád magad, nézz körül, és győződj meg róla, hogy nem vesznek körül hülye emberek”Sigmund Freud.

Ha viszont bizonyos okok miatt hosszú időn keresztül nem érzed magad boldognak, úgy érzed, hogy elvesztetted az életörömöt, érdemes szakemberhez fordulnod. Az életöröm hiánya gyakran összemosódik a melankóliával, tartós szomorúsággal. De ha már túl mélyen vagy a gödörben, úgy érzed, hogy egyedül nem tudsz kimászni az állandó szomorúságból, akkor keress fel egy szakembert. Szerezd vissza a belső egyensúlyod, érezd újra, hogy szereted az életet és önmagad is.

Az önszeretet visszaszerzésére nem léteznek univerzális receptek, mindenki saját maga kell alakítsa a gondolkodásmódját úgy, hogy önmaga számára legyen a legfontosabb, és a legtökéletesebb. Az állandó boldogság nem létezik, de igencsak meghatározza az életet a negatív és pozitív pillanatok kiegyensúlyozott megléte.

Ha azt szeretnéd, hogy (ön)szeretetben gazdag, és kiegyensúlyozott, boldog életed legyen, az alábbi dolgokat mindenképp be kell tartanod.

1. Személyes fejlődés

  • tánctanfolyam;
  • úszótanfolyam;
  • idegennyelv tanfolyam;
  • tanulj meg egy hangszeren játszani;
  • iratkozz be főzőtanfolyamra;
  • bármilyen tanfolyam, amely segítségével eddig tudásodat és képességeidet fejlesztheted;

2. Általános műveltség

Olvass (könyvek, folyóiratok, tanulmányok), menj színházba, moziba, kulturális előadásokra, sétálj a városban, és fedezd fel a különleges építészeti remekműveket, fotózz

3. Szentelj időt a hobbidra!

Gyűjts egyedi tárgyakat, siklóernyőzz, fuss, jógázz, kirándulj, tanulmányozd a gyógynövényeket, olvass, gyűjts régi könyveket, bélyegeket stb.

Te magad tudod és érzed a legjobban, hogy mire van szükséged az életben, mitől leszel boldog. Éppen ezért végezz olyan tevékenységeket, egyél és igyál olyan ételeket, amelyektől jól-, és egészségesnek érzed magad. Ha minden embernek az lenne a célja, hogy megossza másokkal, hogy hogyan érte el a boldogság és az elégedettség állapotát, a világ egy sokkal jobb hely lenne.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek