Kuriózum„A nők azt mondják, túl jól nézek ki ahhoz, hogy randizzanak velem...

„A nők azt mondják, túl jól nézek ki ahhoz, hogy randizzanak velem – elegem van abból, hogy szingli vagyok”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy pszichológus szerint a modern nőknek „magasabbak az elvárásaik”, és ezért egyre több férfi marad szingli.

Dr. Greg Matos nemrég írt egy cikket a Psychology Today-ben, amelyben elmagyarázta, miért van ma több egyedülálló férfi, mint valaha. Azt mondta, hogy a nők egyre „szelektívebbek”, és a férfiaknak egyre több elvárásnak kell megfelelniük.

„Hallok visszatérő motívumokat 25 és 45 év között nőktől, akik randipartnert próbálnak találni” – írta a pszichológus. „Előnyben részesítik azokat a férfiakat, akik érzelmileg elérhetőek, jók a kommunikációs készségeik, és hasonló az értékítéletük, mint az adott nőé” – magyarázta a szakértő. Az, ha valaki jóképű, még nem elég.

Vannak azonban olyan férfiak, akik úgy érzik, a legtöbb elvárásnak megfelelnek, mégsem sikerül partnert találniuk. John Venner például 3 éve szingli, és fogalma sincs róla, miért. Az egygyerekes apuka jóképű, jól öltözött, saját otthona van, és a karrierjében is sikeres, de szerinte a nők ma már a „tökéletességre” vágynak.

John 41 éves, műsorvezetőként dolgozik, és van egy 8 éves lánya, de fogalma sincs róla, miben hibázhat a randevúkon.

John Venner nem réti miért szingli

Amikor betöltöttem a 40-et, azt reméltem, hogy könnyebb lesz a randevúzás. De tévedtem. Sokat tudok felajánlani, mégsem találom meg az igazit. Szerintem a legtöbb nő fél attól, hogy megtalálja az igazit, vagy egyszerűen nem tudja, mit is akar valójában egy férfitól.” – mondja John, hozzátéve, hogy még ha sikerül is randipartnert találnia, már az első randin problémákkal szembesül.

Elmondása szerint mindig hagyja a nőknek, hogy kiválasszák az első randi helyszínét, és vannak, akik nagyon drága helyeket választanak.

„Egyszer 250 fontot fizettem egy kétszemélyes vacsoráért. Ez megismétlődött egy másik első randin, és egy 300 fontos számlát tettek elém. Azt javasoltam, hogy felezzünk, de a nő otthagyott, mondván, hogy nem vagyok megfelelő partner. Próbáltam elmagyarázni, hogy az előző héten volt egy randim, amin 250 fontot költöttem, de nem törődött vele. Még ha meg is felelsz minden elvárásnak, a nők akkor is találnak hibát benned” – panaszolta.

John azt is elmondta, hogy a társkereső oldalakon már azzal is megvádolták, hogy másnak adja ki magát, mint aki valójában. „Meglepődtem, amikor a nők, akikkel üzenetet váltottam, azt mondták, nem lehetek olyan jóképű, mint a fotóimon. És még jobban megdöbbentem, amikor jelentettek azért, hogy másvalakinek adom ki magamat, mielőtt egyáltalán találkoztak volna velem” – mondta, hozzátéve, hogy a magasságát és az életkorát is folyton megkérdőjelezik.

„Annyira kiábrándultam a randi alkalmazásokból, hogy valamennyi profilomat deaktiváltam. Azt remélem, hogy összefutok valakivel a parkban, akit meghívhatok egy kávéra. Soha nem gondoltam volna, hogy 41 évesen nem lesz partnerem, és ennyire össze leszek zavarodva” – összegezte helyzetét John.

De nem ő az egyetlen férfi, aki hasonló helyzetben találta magát. A 45 éves Craig Munnerley 2016 óta szingli. A négygyerekes édesapának öt hálószobás saját lakása van, de a válása óta nem volt szerencséje a szerelemben.

Craig Munnerley 2016 óta szingli, pedig jó partinak tartja magát

„A randevúzás igazi rémálom – a nők túl sokat várnak el. Jó fogás vagyok. Remek apa vagyok, saját otthonom van, az építőiparban dolgozok. Jó modorom van, beszédes vagyok, és bárkit meg tudok nevettetni. Nem vagyok Brad Pitt, de úgy gondolom, hogy simán lehetnék a testvére. Nem félek az elköteleződéstől, 25 évesen megnősültem, és csak hat éve váltam el, amikor a feleségemmel eltávolodtunk egymástól. Jó hallgatóság vagyok, én viszem iskolába a gyerekeket, és a konyhában is otthon vagyok – fantasztikus curryt tudok főzni” – jellemezte magát Craig.

Amikor újra szingli lett, a barátai mid azt mondták neki, hogy pillanatok alatt talál majd valakit, de ehhez képest még évekkel később is magányos. „Legtöbbször még egy második randevúig sem jutok el” – vallotta be. Craig úgy érzi, a randipartnerei mindenben hibát találnak.

„Lehet, hogy csak valami apróság, például, ha nem megfelelő bort választok, vagy nem kérdezem őket a barátnőjük kutyájáról, akiről említést tettek. Még szexizmussal is megvádoltak, amikor kihúztam a széket egy nőnek – azt hittem ez úriemberhez méltó viselkedés. Nekünk, 40 év feletti férfiaknak ez igazi háborús övezet. Kimerült vagyok és összezavarodott.”

Issac Armitage-Bonillo szerint a nők túl jónak tartják, hogy igaz legyen

A 37 éves Issac Armitage-Bonillo Londonból szintén hasonló problémákkal küzd. Bár a közgazdász professzor papírforma szerint tökéletes fogásnak tűnik, 2020 óta mégsem sikerült tartós kapcsolatot kialakítania. „Itt az ideje, hogy a nők lemondjanak a listákról, és a megérzéseikre hallgassanak. Mert Mr. Tökéletes csak az Instagramon létezik” – mondja.

„Van egy saját lakásom, és keményen megdolgoztam azért, hogy 37 évesen professzor legyek. Stabil jövedelmem van és garantált karrierem. Edzek, szeretek a szabadban lenni, és a házas női barátaim mind azt mondják, hogy igazi „dögös professzor” vagyok, és mindannyiukat meglepi, hogy még szingli vagyok. De miután betöltöttem a 35-öt, a nők válogatósabbak lettek, és a randevúzás határozottan nehezebbé vált” – mondta.

„A nők azt mondják, túl jóképű vagyok, és azt feltételezik, biztos oka van annak, hogy szingli vagyok, és más nők valamilyen okból visszautasítottak” – magyarázta. Mindemellett Isaac azt is bevallotta, hogy neki is megvannak a maga szempontjai a párkeresésben, és ideális esetben olyan nőt szeretne találni, akinek még nincsenek gyerekei, hogy együtt dönthessenek a jövőjükről.

„De ez úgy látszik, azt jelenti, hogy nagy igényeim vannak, és nem vagyok elég nyitott” – mondta. „Mostanra annyira elveszett vagyok a randevúzás terén, hogy inkább csak a munkára koncentrálok. Az egész túl fárasztó lett” – ismerte be.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek