KuriózumA nő megmentette a fogyatékkal élő idős férfit, aki eltévedt, és az...

A nő megmentette a fogyatékkal élő idős férfit, aki eltévedt, és az utcán rekedt az óriási hóviharban

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A New York állambeli Buffalót karácsony hétvégéjén sújtó hóvihar évtizedek óta az egyik legpusztítóbb volt az Amerikai Egyesült Államokban, és az ABC News szerint legalább 60 halálos áldozatot követelt. New York állam kormányzója, Kathy Hochul szerint ez volt „az évszázad legnagyobb vihara”.

A várost teljesen elborította a hó, volt, aki az otthonában fagyott meg, néhány holttestet pedig a behavazott autókból emeltek ki. A lakosok azonban még ilyen körülmények között is igyekeztek segíteni egymásnak, és néhány esetben sikerült is megakadályozni a tragédiát.

A 64 éves Joey White, aki eltévedt, és az utcákon bolyongott a viharban, minden bizonnyal megfagyott volna, ha Sha’Kyra Aughtry nem talál rá a háza előtt, és nem nyújt neki menedéket. A nő hallotta a férfi panaszos kiáltásait az utcáról, és azonnal bevitte őt az otthonába.

A nő megmentette a fogyatékkal élő idős férfit, aki eltévedt, és az utcán rekedt az óriási hóviharban
Fotó: Yvonne White/Facebook

Yvonne White telefonja december 24-én reggel 7:30 körül váratlanul megszólalt. Egy ismeretlen szám jelent meg a képernyőn, és amikor felvette, Aughtry megnyugtatta őt, hogy nála van a bátyja. Yvonne elmondása szerint Joe szellemi fogyatékos, és egy otthonban él, de előző nap eltűnt onnan, és senki nem tudta, hol lehet.

Yvonne korábban a bátyja lelkére kötötte, hogy semmiképpen se mozduljon ki, és Joe meg is ígérte ezt, később azonban valamilyen okból mégis elhagyta az otthont, és körülbelül 14 km-t gyalogolhatott a North Park Színházig, ahol 1980 óta portásként dolgozott.

Bár nem tudni, pontosan mi történt, Yvonne szerint a bátyja ott tölthette az éjszakát, majd másnap reggel, december 24-én elindulhatott haza, de a viharban nem jutott messzire. Aughtry hajnali 6:30 körül talált rá az idős férfira a háza előtt, ami normál körülmények között autóval körülbelül 7 percre van a színháztól.

A nő megmentette a fogyatékkal élő idős férfit, aki eltévedt, és az utcán rekedt az óriási hóviharban
Fotó: Yvonne White/Facebook

A nő meghallotta Joe fájdalmas kiáltásait, a barátjával azonnal kimentek megnézni, mi történt, és bevitték a férfit a házba. Joey komoly fagyási sérüléseket szenvedett, és Aughtry csak hajszárító használatával tudta eltávolítani róla a ruhát, ami ráfagyott a testére. Ugyanakkor le kellett fejtenie az ujjait egy bevásárlószatyor maradványairól is. A nő néhány képet is készített, amiken jól látható, milyen sebes és hólyagos az idős férfi bőre.

Aughtry körülbelül egy órán keresztül próbálta felmelegíteni Joe-t, mielőtt felhívta volna Yvonne-t, akinek a bátyja szerencsére emlékezett a telefonszámára. Yvonne azonban nem mehetett el a bátyjáért a viharban, hiszen legalább 30 km-re voltak egymástól. Bár Aughtry mindent megtett, hogy ellássa az idős férfit, tudta, hogy azonnali orvosi segítségre volna szükség. De hiába hívta többször is a segélyhívó számot, a viharban a mentősök sem tudták megközelíteni az otthonát.

Amikor már egy teljes napja gondoskodott a bajba jutott férfiról, Aughtry végül közzé tett egy élő videót a Facebookon, hogy segítséget kérjen. „Igyekeztem bizalmasan kezelni ezt a helyzetet. Szó szerint mindenkit felhívtam, akit csak lehetett. Kérem, ha valaki tud, segítsen nekünk. Ennek az embernek komoly segítségre van szüksége” – mondta a videóban.

Egy helyi Facebook csoportban is segítséget kért, és egy fél órán belül több szomszédja is jelentkezett, és segítettek eltakarítani a havat a nő háza körül. Ezután meleg takaróba bugyolálva bevitték Joe-t a kórházba, ahol a traumatológián kezelik.

Joe főnöke, Ray Barker, a North Park Theatre programigazgatója szerint az orvosok egyelőre nem tudják, hogy vészeli át az idős férfi a megpróbáltatásokat, de remélik, hogy egyetlen ujját sem kell amputálniuk. Baker Aughtrynak is köszönetet mondott, és azt mondta: „Jótékony és kedves cselekedet volt ez a részéről, igazi empátia és törődés. Joe nem fogja tudni tökéletesen kifejezni a háláját, de érezni fogja azt.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek