KuriózumA nő azt szeretné, ha 16 éves mostohafia elköltözne, mert így „mindenkinek...

A nő azt szeretné, ha 16 éves mostohafia elköltözne, mert így „mindenkinek több helye lenne”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy nő komoly kritikával szembesült, miután bevallotta, arra kérte 16 éves mostohafiát, költözzön inkább az édesanyjához, mivel a lakásuk túl kicsi, és sok vita származik abból, hogy a gyerekeknek osztozkodniuk kell a szobáikon. Más szülők azonban elítélték a nő viselkedését, és arra kérték, gondolja át jobban a helyzetet.

A nő a Redditen osztotta meg a történetét, és a fórum felhasználóinak tanácsát kérte. Elmondta, hogy a férjével összesen 6 gyerekük van és egy 4 hálószobás házban élnek. Van két közös fiuk (6 és 8 évesek), ugyanakkor a nőnek van egy 15 éves fia az előző házasságából, a férjének pedig két lánya (20 és 16 évesek) valamint egy 16 éves fia.

A gyerekek évekig osztoztak a szobákon – a két legfiatalabb fiúnak közös szobája volt, ahogy a lányoknak, valamint a nő mostohafiának és nagyobbik fiának is.

Az utóbbi időben azonban ez a helyzet egy kissé megváltozott, amikor az idősebb lány befejezte a középiskolát, és miután elkezdte az egyetemet, az édesanyjához költözött, ahol megvan a saját szobája.

A nő szerint a mostohafiának is saját szobája van az anyja házában, és az ideje felét ott is tölti, a másik felében azonban náluk lakik, ami szerinte igazságtalan az ő fiával szemben.

„A 16 éves mostohafiamnak saját hálószobája van az anyja házában, de így is többnyire 50/50% arányban osztja meg az időt a két szülő otthona között. A fiam teljes mértékben velünk lakik, mivel nem igazán van kapcsolata az apjával. A fiam és a mostohafiam nem jönnek ki túl jól, és gyakran lehet hallani, ahogy kiabálnak egymással a hálószobájukban” – írta.

A nő nemrég felvetette, hogy a mostohafia esetleg teljesen az anyjához költözhetne, így neki is, és az ő fiának is meglenne a saját szobája, ahogy a lányoknak is – és azt is hozzátette, hogy az ő esetükben nagyszerűen bevált ez a rendszer.

„A mostohafiam túlreagálta a javaslatomat, és úgy állítja be a dolgot, mintha ki akarnám őt rúgni itthonról, pedig én csak a hely optimálisabb kihasználására gondolok” – védekezett a nő a fórumon.

„Igazságtalan, hogy a fiam kivételével minden idősebb gyereknek saját szobája van valamelyik szülő házában. A fiamnak tetszik az ötlet, és még néhányszor felhozta a mostohatestvérének, mióta eredetileg javasoltam, és ez vitákhoz vezetett közöttük. De úgy tűnik, a mostohafiam most mégis megfontolja a lehetőséget.”

„A férjem haragszik rám, amiért azt javasoltam a fiának, hogy költözzön végleg az anyjához. Úgy gondolja, ha ez megtörténne, kevésbé lenne szoros a kapcsolatuk” – írta a nő.

A válaszadók többsége azonban elítélte a nő javaslatát, és azt mondták, ésszerűtlenül viselkedett.

„Megpróbálja kirúgni a mostohafiát. Ő és fia lassan elérik, hogy kényelmetlenül érezze magát a saját otthonában” – írta az egyik hozzászóló, egy másik pedig hozzátette: „Ez arra utal, hogy féltékeny, és hátsó szándékai vannak.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek