KuriózumA nő, akinek 2018-ban csak 12 hónapot adtak az orvosok, ebben a...

A nő, akinek 2018-ban csak 12 hónapot adtak az orvosok, ebben a hónapban szerezte meg az egyetemi diplomáját

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

A 22 éves nő, akinél 2018-ban glioblastomát diagnosztizáltak, és közölték vele, hogy körülbelül egy éve lehet hátra, most befejezte az egyetemet. Politika, filozófia és közgazdaság szakon szerzett diplomát, és most újabb hosszú távú célok eléréséért küzd.

Laura Nuttall, az angliai Lancashire-ből kénytelen volt abbahagyni a tanulmányait, amikor 2018-ban egy rutin szemvizsgálat során kiderült, hogy gyógyíthatatlan agydaganata van. Az orvosok nem sokkal később újabb rossz híreket közöltek vele: megállapították, hogy összesen 8 tumor van a szervezetében, és mindössze körülbelül 12 hónapja lehet hátra.

Nuttall azonban nem hagyta, hogy a betegség legyőzze, és miközben arra összpontosított, hogy megfelelő kezelést találjon, összeállított egy bakancslistát.

A nő, akinek 2018-ban csak 12 hónapot adtak az orvosok, ebben a hónapban szerezte meg az egyetemi diplomáját
Fotó: Twitter

„Amint megtudtuk, úgy voltunk vele, hogy kell egy bakancslista. De mi legyen rajta? Kész őrület azon gondolkodni, hogy mi az, amit meg akarsz tenni, mielőtt meghalsz. Amikor 19 éves vagy, nem gondolsz ilyesmire” – mondta még 2019-ben.

Átesett egy koponyaműtéten, hogy eltávolítsák a legnagyobb daganatot, elkezdte a sugárkezelést, valamint a kemoterápiát, és közben még arra is maradt energiája, hogy teljesítse a kitűzött céljait. A bakancslistáján többek között olyan dolgok szerepeltek, mint például a Michelle Obamával való találkozás, a Királyi Haditengerészet egyik hajójának parancsnoksága, valamint egy kocsmatúra Peter Kay komikussal.

Szerencsére a család felfedezett egy innovatív kezelési módszert Németországban, és Nuttall nem sokkal később elkezdte az immunterápiát.

A nő, akinek 2018-ban csak 12 hónapot adtak az orvosok, ebben a hónapban szerezte meg az egyetemi diplomáját
Fotó: The University of Manchester

Bár ez azt jelentette, hogy hathetente Kölnbe kellett utaznia, annyira jól reagált a kezelésre, hogy újrakezdhette a tanulmányait. A Manchesteri Egyetemen tanult tovább, hogy közel lehessen a családjához.

„Visszamegyek az egyetemre, annak ellenére, hogy mit mondanak az emberek. Ez a daganat nem fog megállítani” – mondta. A járvány idején az utazási korlátozások megnehezítették a Németországba tett útjait, de a megfelelő pillanatban segítséget kapott egy pénzügyekkel foglalkozó cégtől – felajánlottak neki egy magánrepülőgépet.

Az állandó utazások, többszöri műtétek, és annak ellenére, hogy a The Brain Tumour Charity nagyköveteként is tevékenykedett, idén júliusban sikert megszereznie az egyetemi diplomáját is.

„Laurának azt mondták, hogy a várható élettartama körülbelül egy év, és egyáltalán nem fog visszamenni az egyetemre, szóval hihetetlen látni, hogy megszerezte a diplomát” – mondta a fiatal nő édesanyja, Nicola.

„Tudom, milyen keményen kellett dolgoznia, hogy megszerezze a diplomáját a kemoterápia, a műtétek és a kezelés mellett, és ez a nap valóban a kitartásának megünneplése. Nem is lehetnénk büszkébbek rá” – tette hozzá.

A nő, akinek 2018-ban csak 12 hónapot adtak az orvosok, ebben a hónapban szerezte meg az egyetemi diplomáját
Fotó: The University of Manchester

„Nagyon kevés olyan emberrel találkoztam, aki ilyen elszántsággal, és ilyen teljes életet él” – mondta Jackie Carter professzor, akit szoros kötelék fűz Nuttallhoz, mivel az ő gyerekének is gyógyíthatatlan agydaganata van.

„A legtöbb diákomtól eltérően, akik azon töprengenek, mit kezdjenek a jövőjükkel, Laura szó szerint nem tudja, mit tartogat az övé – de folytatja, méghozzá olyan lelkesedéssel, ami minden pórusából csak úgy sugárzik” – tette hozzá a professzor.

Nuttall most azt tervezi, hogy folytatja az adománygyűjtést különböző jótékonysági szervezetek számára. Nemrég csatlakozott az Our Brain Bank jótékonysági szervezethez, amely azon dolgozik, hogy a glioblasztoma halálos betegségből kezelhetővé váljon.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek