KuriózumA nő a férje háta mögött túladott a család kutyáján, miután a...

A nő a férje háta mögött túladott a család kutyáján, miután a férfi nem volt hajlandó kivenni a részét a házimunkából

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy kétgyerekes édesanya megelégelte, hogy a férje nem hajlandó segíteni a házimunkában, és végső kétségbeesésében túladott a család kutyáján, ami azonban csak még jobban elmérgesítette az addig is feszült helyzetet. A nő a Reddit-en kért tanácsot a kérdésben, és a felhasználók egyértelműen támogatták a döntésében.

A nő részletesen elmagyarázta a fórumon, mi vezetett a döntéshez, hogy túladjon a család kutyáján, Peeperen, és hangsúlyozta, hogy a férje egyáltalán nem volt hajlandó kivenni a részét sem a házimunkából, ugyanakkor sem a gyerekekről, sem a kutyáról nem volt hajlandó gondoskodni.

„Új otthont találtam a kutyánknak, akihez a férjem nagyon ragaszkodott, mert úgy éreztem, nem tudok lépést tartani a gondozásával. Nem hagytam, hogy a férjem elbúcsúzzon tőle, és megszabadultam a kutyától, miközben ő dolgozott” – írta az édesanya, hozzátéve, már kezdettől fogva közölte a férjével, hogy nem hajlandó egyedül gondját viselni az állatnak, de a férfi ezt figyelmen kívül hagyta.

A nő elmagyarázta, hogy a férje már a gyerekeik születése óta visszautasította, hogy segítsen neki.

„Ha tudta, hogy néhány órán belül hazaérek, hagyta, hogy a lányunk a koszos pelenkában legyen, amíg haza nem értem, hogy tisztába tegyem. Ez egészen addig így ment, amíg a kislányunknak súlyos kiütései nem lettek, és akkor végül elkezdett segíteni. Ezt azért osztom meg, hogy megmutassam, az első naptól kezdve tudtam, hogy nekem kell majd gondoskodnom a kutyáról” – írta a nő.

„A kutya még nem szobatiszta, ezért előfordulnak balesetek. Elkezdtem összeszedni utána, amikor megláttam, hogy odapiszkított, ami oda vezetett, hogy a férjem ezt az én feladatomnak tekintette, és egyszerűen ült a szobában, a padlón a kutyaürülékkel, és úgy tett, mintha nem vette volna észre, amíg be nem mentem” – folytatta a nő, hozzátéve, hogy 5 éves kislányuk egy alkalommal bele is lépett a kutyaürülékbe, és szétkente azt a kanapén.

A kutya komoly vita forrása volt a házaspár között, és a nő már korábban is kérte a férjét, hogy keressenek neki másik otthont, de a férfi nem egyezett bele, és azzal érvelt, hogy ezzel összetörnék a lányuk szívét, aki nagyon megszerette az állatot.

Az édesanya azonban nem bírta tovább a kialakult helyzetet. „Hazajöttem a munkából, és gondoskodnom kellett két gyerekről, a férjemről, és most már egy kutyáról is. Nagyon hamar elegem lett ebből a rutinból, és egy újabb élőlény, amiről nekem kellett gondoskodnom, jelentette a töréspontot.”

Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor az anyuka egy alkalommal arra lépett be a szobába, hogy a kutya morog és vicsorog a lányukra, a férje pedig, annak ellenére, hogy ő is jelen volt, nem lépett közbe. Ezen a ponton a nő eldöntötte, hogy Peepernek mindenképpen mennie kell, akár beleegyezik a férje, akár nem.

„Tudtam, hogy egy barátom éppen kutyát keres, úgyhogy elköltöztettem Peepert. Hamarabb eljöttem a munkahelyemről, hogy elvigyem, és azt mondtam a lányomnak, hogy búcsúzzon el tőle, mert mennie kell. Alig 10 percig sírt, mielőtt elkezdett volna arról beszélni, milyen izgatottan várja, hogy mesélhessen a nagymamájának Peeper új otthonáról” – írta a nő.

A férje azonban nem fogadta ilyen könnyen a hírt. „Teljesen kiborult. Sírt, ami nem gyakran fordul elő. Miután összevesztünk, elkezdett teljesen figyelmen kívül hagyni engem.”

„Néhány nappal később a lányom, aki még csak meg sem említette Peepert, mióta új otthont találtam neki, sírva jött oda hozzám, és azt mondta, hogy szívtelen és rideg vagyok. Soha életében nem hallottam még tőle a szívtelen szót. Tudom, hogy esélyt kellett volna adnom a férjemnek, hogy elbúcsúzhasson, de ha elmondtam volna neki, a kutya még most is a házunkban lenne” – fejezte be a történetét a nő, és arra volt kíváncsi, vajon a fórum felhasználói szerint elhamarkodottan döntött-e a kérdésben.

A hozzászólók egyetértettek abban, hogy a nő helyesen cselekedett, de arra is felhívták a figyelmét, hogy ezzel még nem oldotta meg az alapvető problémát.

„Neked nem a kutyával van problémád, hanem a férjeddel. Nem zavarja, ha a lányotok órákig ül a koszos pelenkában, vagy az, ha a kutya agresszív vele szemben. Számára elfogadható, hogy a lányodat fegyverként használja ellened, ha nem tetszik neki, amit teszel. Ez nincs rendben. Úgy érzem, hogy az életed könnyebb lenne egyedülálló anyaként” – írta egy felhasználó, akivel többen is egyetértettek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek