KuriózumA nevelőszülők nem akarták szétválasztani a testvéreket, és mind az 5 gyereket...

A nevelőszülők nem akarták szétválasztani a testvéreket, és mind az 5 gyereket örökbe fogadták

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ohiói Cincinnatiből származó Rom család története egy igazi önzetlen cselekedetről szól, és visszaadhatja az emberiségbe vetett hitünket.

Will és Julie Romnak nem születtek gyerekeik, de úgy érezték, hogy bőven lenne mit adniuk, ezért nevelőszülőkként befogadtak az otthonukba öt testvért: a 12 éves William, a 9 éves Truth, a 6 éves Marianna, a 3 éves Keyora és a 2 éves KJ így együtt maradhatott, és nem választotta szét őket a rendszer.

Will azt mondta, nagyon izgatottan várta, hogy apa lehessen, Julie pedig még munkahelyet is váltott, hogy több időt tölthessen a gyerekekkel.

Will és Julie mondhatni arra születtek, hogy szülők legyenek – 10 éven át fogadtak be gyerekeket nevelőszülőkként, és végül öt olyan gyerekre bukkantak, akiknek állandó, szerető otthonra volt szükségük.

A testvérek azért kerültek nevelőszülőkhöz, mert egészségtelennek ítélték a környezetet, amiben addig nevelkedtek.

„Mindig azt mondtuk, hogy ha gyerekek jönnek az otthonunkba, nem hagyjuk, hogy újra kiszakítsák őket onnan. Hogy ha lehetőségünk lenne rá, megtartanánk őket. Rendkívül fontos, hogy együtt maradjanak, mert már így is nagyon sokat veszítettek a múltjukból” – mondta Julie a gyerekek befogadásáról.

Julie és Will pedig tartották is magukat ezekhez a szavakhoz; egy pillanatig sem haboztak, amikor három év nevelés után lehetőség nyílt arra, hogy hivatalosan is örökbe fogadják a testvéreket.

2017. július 27-én reggel a leendő család a Hamilton megyei bíróságon gyűlt össze Ralph Winkler bíró előtt. Winkler bíró is tisztában volt azzal, hogy kegyetlenség lenne, ha nem adná meg a teljes felügyeleti jogot a házaspárnak, és az összegyűlt családtagok és barátok jelenlétében hivatalossá tette az örökbefogadást.

„Izgatott és boldog vagyok a Rom család és a közös jövőjük miatt” – mondta Winkler az ABC Newsnak. „Örökre megváltoztatták öt testvér életét azzal, hogy befogadták őket egy biztonságos, szerető és gondoskodó családba. Abban reménykedek, hogy a Rom család az öt gyerek örökbefogadásával egyre több jó embert ösztönöz majd az örökbefogadásra.”

Will, Truth, Marianna, Keyora és KJ vezetékneve Romra változott, Will és Julie pedig vett egy nagyobb házat és egy terepjárót, hogy elegendő hely legyen új, kibővült családjuk számára.

„Ők most már a családunk tagjai” – mondta akkoriban Julie.

„Ez csak egy hivatalos bélyegző, ahogy azt valaki korábban mondta, de ők a családunk részei, és nagyon szeretjük őket.”

Nem minden gyereknek jut szerető, meleg otthon, de Will és Julie Romnak hála, ennek az öt testvérnek már megadatott mindez.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek