KoktélA nagymama, aki megszülte a saját unokáját, szomorú volt, amikor "elválasztották" a...

A nagymama, aki megszülte a saját unokáját, szomorú volt, amikor “elválasztották” a babától

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az 56 éves Nancy Hauck felajánlotta, hogy béranyaként életet ad fia, Jeff, és menye, Cambria kisbabájának, miután Cambria méheltávolításon esett át egy traumatikus szülés után.

A 32 éves Jeff és a 30 éves Cambria korábban már hat évig küzdött azért, hogy gyerekeik lehessenek, és IVF kezeléssel végül két ikerpárjuk született: Vera és Ayva, akik most három évesek, valamint a 11 hónapos Diseal és Luka. Nagyon szerettek volna még egy babát, de mivel Cambria a második szülése után méheltávolításon esett át, béranyára volt szükségük. Jeff édesanyja, Nancy úgy érezte, neki kell kihordania a pár babáját, és nemrég életet adott egy Hannah nevű kislánynak.

„Ez egy rendkívüli és spirituális élmény volt. Minden tökéletesen ment, és áldottak vagyunk, hogy ez a kisbaba a családunk tagja lehet” – mondta Nancy a szülés után. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy mély hála és szomorúság keverékét érezte, mivel nem vihette haza a babát, és el kellett válnia tőle.

Fotó: Cambria Hauck/Instagram

Nancy ugyan őszinte örömmel ajánlotta fel, hogy kihordja az unokáját, de a kora miatt nem volt benne biztos, hogy valóban képes lehet erre, ezért meglepődött, amikor az orvosok közölték vele a jó hírt. 2022 januárjában kezdte meg a hormonkezelést, és februárban beültették a megtermékenyített embriót.

„Soha nem gondoltam volna, hogy 56 évesen terhes leszek, vagy, hogy ez egyáltalán lehetséges, de ez a leggyönyörűbb dolog” – mondta a Utah államban élő nő. „Soha nem terveztem ezt, de nem sokkal Cambria traumatikus szülése után úgy éreztem, hogy ki kell hordanom a kisbabájukat. Azt mondtam nekik, hogy hajlandó vagyok rá, de attól tartottam, hogy túl öreg vagyok. De meglepetésemre az orvosok azt mondták, hogy egészséges vagyok, képes vagyok rá, és most itt vagyok.”

Nancy, egy ötgyerekes édesanya, aki 26 évvel korábban volt utoljára terhes, eleinte aggódott ugyan, de azt mondja, a terhesség egyáltalán nem viselte meg jobban, mint annak idején, amikor a saját gyerekeit várta. „Az egész terhesség nagyon hasonlított ahhoz, mint amikor a fiamat vártam, csak egy kicsit jobban émelyegtem. A férjem, Jeff és Cambria csodálatosak voltak a terhesség alatt. Nagyon erősnek éreztem magamat, miközben a fiam kislányát hordoztam.”

Fotó: Cambria Hauck/Instagram

Cambria, aki egy táncstúdiót vezet, végig nagyon figyelmes volt az anyósával, minden vizsgálatra elkísérte, és kimondhatatlanul hálás volt neki azért, amit értük tett. „Olyan csodálatos és gyönyörű volt nézni, ahogy Nancy kihordta a kislányunkat. Csodálatos volt, végig tele volt bájjal és ragyogott. Azt mondják, hogy a terhességtől csak úgy ragyognak a nők, Nancy pedig olyan fényesen ragyogott, akár egy világítótorony” – mondta Cambria.

„Hálás vagyok érte, hogy ilyen önzetlen és szerető édesanyám van, aki hajlandó volt ilyen áldozatot hozni a családomért. Több mint négy év meddőségi kezelés tapasztalata után tudtam, milyen bonyolult lehet a folyamat, és kételkedtem abban, hogy lehetséges-e, hogy kihordja a kisbabánkat, de nagyon meghatott, hogy egyáltalán felajánlotta” – mondta Jeff. „Az egész utazás ámulatba ejtett. Csodálom édesanyám kedvességét, szeretetét, erejét, bölcsességét és odaadását, és alázattal tölt el, hogy tanúja lehettem ennek a gyönyörű folyamatnak.”

Amikor Nancy először felajánlotta a béranyaságot a fiának, még nem beszélte meg a dolgot a férjével, de amikor elmondta neki, Jeff édesapja, az 59 éves Jason, az első perctől fogva támogatta, sőt, ő maga adta be neki a szükséges hormoninjekciókat.

Amikor kiderült, hogy Nancy alkalmas béranyának, tudták, hogy az életkora miatt sietniük kell. A házaspár második ikerpárja csak nemrég született meg, és az egész nagyon gyorsan történt, de végül úgy döntöttek, belevágnak.

2022 februárjában beültették a megtermékenyített embriót, és várták, hogy elvégezhessék az első terhességi tesztet. „Közvetlenül a vérvizsgálat előtt volt egy olyan érzésem, hogy sikerült, csináltam egy terhességi tesztet, és pozitív lett. Reggel első dolgom volt felhívni Jeffet és Cambriát, hogy elmondjam nekik. Kimondhatatlanul boldogok voltak, amikor néhány nappal később megerősítették, hogy valóban terhes vagyok” – mondta Nancy.

Fotó: Cambria Hauck/Instagram

A terhesség alatt az egész család összefogott, hogy gondját viseljék Nancynek. „Jason gondoskodott rólam és főzött, Cambria és Jeff pedig hetente egyszer vacsorát hoztak. A többi gyerekem kicsit aggódott az egészségemért, amikor először elmondtam nekik. De később mind megbarátkoztak a gondolattal” – mesélte Nancy.

Szerettei a folyamatos figyelem mellett ajándékokkal is elhalmozták őt. „Szeretek ajándékokat adni, és Nancy állandóan a gondolataimban jár, így ha látok valamit, amiről ő jut eszembe, megveszem neki” – mondta Cambria.

Jason így nyilatkozott felesége terhességéről: „Nancy természeténél fogva önzetlen ember, így nem lepődtem meg túlságosan az ajánlatán. Ennek ellenére meghatott és lenyűgözött a hajlandósága. Alázattal és csodálattal töltött el, amikor megtudtam, hogy terhes. Igazi csodának tűnt, még úgy is, hogy én adtam be azokat az injekciókat, amelyek felkészítették a testét a terhességre.”

Kislánya születésekor Jeff is ott volt a szülőszobán, és azt mondta, egyáltalán nem találta furcsának az élményt. „Hány ember lehet szemtanúja az édesanyja szülésének? Ez egy gyönyörű pillanat” – mondta. „Az ilyesmit nem lehet visszafizetni – nem tehetek mást, minthogy követem a szüleim példáját, és megpróbálom ugyanazt a szeretetet és odaadást megadni saját családomnak és másoknak” – tette hozzá a büszke édesapa.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek