KuriózumA munkahelyi stressz elsődleges forrását a kollégák jelentik!

A munkahelyi stressz elsődleges forrását a kollégák jelentik!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy Nagy-Britanniában készített tanulmány alapján kimutatták, hogy ha olyan kollégákkal vagy körbevéve, akik nem dolgoznak rendesen, elhanyagolják a napi feladataikat, sokkal nagyobb eséllyel vagy kitéve a stressznek, és az ezzel járó betegségeknek.

A MetLife UK által végzett kutatás még inkább alátámasztotta azt a feltételezést, mely szerint a nem megfelelő képzettséggel-, és kompetenciával rendelkező alkalmazott növeli a munkahelyi stressz kialakulását.

Ezer felnőtt munkavállalót kérdeztek meg a munkahelyi stresszel kapcsolatban: a válaszadók fele azt válaszolta, hogy sokkal stresszesebb a munkában, mint az elmúlt évben. Kicsivel több, mint egyharmaduk azt válaszolta, hogy a teljesítményorientált környezet, és az állandóan magas elvárások jelentik számukra a legnagyobb nyomást.

„A munkavállalók nagyrésze meglepő módon a stressz forrásának a munkatársakat jelölte meg. Az ok az volt, hogy sokan nem dolgoznak eléggé hatékonyan, ezzel megnehezítve mások munkáját” – mondta Adrien Mathew, a MetLife vezetője.

„A jelenség azt mutatja, hogy a munkahelyi stressz egyre nagyobb méretet ölt, amely elsősorban a hatékonyság rovására megy. Nem kell hozzá túl nagy befektetés, itt az ideje, hogy a munkáltatók elkezdjenek végre foglalkozni a problémával” – tette hozzá a kutatást végző szakember.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek