KuriózumA milliomos elmagyarázta, mi az a gondolkodásmódbeli dolog, ami megkülönbözteti a gazdag...

A milliomos elmagyarázta, mi az a gondolkodásmódbeli dolog, ami megkülönbözteti a gazdag és a szegény embereket

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy milliomos azt állítja, van egy gondolkodásmódbeli különbség, ami meghatározza a gazdag embereket, ugyanis teljesen más a hozzáállásuk, ha pénzről van szó.

Egy amerikai milliomos, aki a TikTokon ‘Taylor Money’ felhasználónéven tesz közzé videókat, mindössze 24 évesen már 500 ezer dollárt keresett egyetlen év alatt, most pedig tippeket és tanácsokat oszt meg a közösségi médiában, hogy másoknak is segítsen meggazdagodni.

Legújabb videójában Taylor azt állítja, ha valaki egyszer eléri a milliomos státuszt, teljesen másképp tekint a pénzre, de ez a gondolkodásmódbeli különbség lényegében olyasmi, aminek semmi köze nincs ahhoz, mennyi pénz van valaki bankszámláján, és szerinte mindenkinek el kellene sajátítania, ha valóban sikeres akar lenni.

Taylor elmagyarázta, mi az, amiben a szegény, a középosztálybeli és a gazdag emberek felfogása eltér, ha pénzről van szó.

„A szegény emberek úgy gondolják, hogy a pénz azért van, hogy kifizessék a számlákat és ne legyenek adósságaik. Hétfőtől péntekig dolgoznak valakinek, az idejüket pénzre cserélik, majd odaadják a megkeresett pénzt valaki másnak. Ez nagyszerű módja annak, hogy eltengődjenek az életben, de soha ne jussanak előbbre” – magyarázta a milliomos.

Ami a középosztálybelieket illeti, Taylor szerint ők úgy tekintenek a pénzre, mint egy módra, hogy hitelt kaphassanak, amiből nagyobb házat, nagyobb autót, stb. vásárolhatnak.

A gazdag emberek viszont Taylor szerint valóban az eredeti funkciójának megfelelően kezelik a pénzt, és ez lényeges különbség.

„A gazdag emberek tudják, hogy a pénz funkciója a terjeszkedés. Az, hogy a megkeresett pénzedet arra használd, hogy még több pénzt keress” – fejtette ki.

„Ahelyett, hogy olyan dolgokat vásárolnának, amelyekre nincs szükségük, a gazdag emberek minden egyes dollártól azt várják, hogy még több pénzt keressenek általa” – tette hozzá.

Taylor szerint csak akkor kapunk igazi lehetőségeket, amiket kiaknázhatunk, ha sikerül elsajátítanunk ezt a gondolkodást.

A milliomos videója vegyes reakciókat váltott ki a felhasználókból. „Igen, de először pénzre van szükséged ahhoz, hogy még több pénzt keress” – mutatott rá egy felhasználó, egy másik azonban nem értett egyet ezzel, és kifejtette: „Azok is gondolkodhatnak így, akiknek csak 5 dollár van a zsebükben. Szerintem ez fantasztikus!”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek