HolotropikumA migrént kiváltó 6 ok, ami számodra is meglepetést okozhat!

A migrént kiváltó 6 ok, ami számodra is meglepetést okozhat!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy illat, kellemetlen szag, túl sok kávé, erőteljes stresszhatás mind-mind kiválthatja a fejfájást, a kínzó migrént. Ez a probléma rendszerint a nőket érinti, amely 4-től akár 72 óráig is eltarthat. Rendszerint hirtelen alakul ki a fejfájás, és ahogy jött, úgy múlik is el.

A migrént kiváltó 6 ok, ami számodra is meglepetést okozhat!

Most következzen 6, migrént kiváltó ok!

1. Fogcsikorgatás (bruxizmusnak)

A fogcsikorgatás során a rágóizmok erősen összeszorítják az alsó állkapocs ízületeit, amelyek begyulladnak, és akár erős migrént is kiválthatnak, főként a fülek környékén.

2. Orrsövényferdülés

Ez is okozhat migrént, főként ha ferdülés következtében az illető nem képes az orrlégzésre, ami miatt éjszaka horkolhat, légzésszünetek alakulhatnak ki, így az agy nem jut elég oxigénhez, nem tud pihenni, így a kimerültség miatt fejfájás alakul ki.

3. Ételallergia

Derítsd ki, mely ételektől vagy rosszul, érzed magad pocsékul, fáradtnak, kimerültnek, felpuffadtnak, mert ettől könnyen migréned is kialakulhat.

4. Agyi értágulat

Sok személyt kínoz a migrén, akinek agyi értágulata van. A betegséget rendszerint a kezeletlen magas vérnyomás okozza.

5. Epe problémák

Ha nem működik jól az epe, akkor gyakran görcsök, hányinger, hányás, hidegrázás, hasüregi fájdalom és migrén jelentkezhet.

6. Rossz látás

Ha fényes foltok jelennek meg előtted, fáj a szemed, egy erőteljes nyomást érzel a szemedben, vagy olvasás közben pedig gyakran összefutnak a betűk, akkor fordulj orvoshoz, mert bizonyos szembetegségek kiválthatnak migrént, és a szemed egészségét is meg kell óvnod.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek