KuriózumA mellrákos nő egy csodálatos kislánynak adott életet: "Ő volt a legfiatalabb...

A mellrákos nő egy csodálatos kislánynak adott életet: „Ő volt a legfiatalabb az onkológián, az emberek a terhes hasát bámulták”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ő volt a legfiatalabb az onkológiai osztályon, és mindenki döbbenten figyelte, hogy a várandós kismama saját életéért küzd.

A mellrákos nő egy csodálatos kislánynak adott életet: "Ő volt a legfiatalabb az onkológián, az emberek a terhes hasát bámulták"

2019-ben diagnosztizáltak mellrákot Alexnél, az akkor 34 éves nő tizennyolc hetes terhes volt. Azelőtt két vetélése volt, éppen ezért nagyon izgatott lett, amikor megtudta, hogy ismét várandós. Amikor belépett a második trimeszterbe, és kiderült, hogy a baba egészséges, úgy érezte, hogy végre sínen vannak a dolgok, kezd jól alakulni az élete.

A terhesség nyolcadik hetében Alex egy kiütést fedezett fel a bal mellén, de arra gondolt, hogy biztos a nagy meleg miatt a melltartó kidörzsölte. A következő konzultáción megmutatta a nőgyógyászának, de az azt mondta, hogy aggodalomra semmi ok, hiszen nem érez semmi csomót vagy szabálytalanságot.

A mellrákos nő egy csodálatos kislánynak adott életet: "Ő volt a legfiatalabb az onkológián, az emberek a terhes hasát bámulták"

A tizenötödik hét körül Alex észrevette, hogy a bőrkiütés mellet narancsbőrszerű kitüremkedések vannak, és mivel nagyon megijedt, gyorsan a sürgősségre ment. Antibiotikumos kezelést kapott, mivel azt mondták, hogy minden bizonnyal az eldugult mellcsatornák miatt alakult ki egy kisebb fertőzés. Azonban mivel a “narancsbőr” nem enyhült, sőt, mintha még csak erősödött volna, Alex felkeresett egy onkológust.

Vizsgálatok sora, kínkeserves órák és napok következtek, míg végül Alex megkapta a diagnózist, hogy mellrákja van. Az egész világ összeomlott benne, úgy érezte, hogy abban a pillanatban megsemmisül, és mégis közben a hasában növekvő babára gondolt. Azt az egyet biztosan tudta, hogy mindent megtesz a saját maga és a baba egészségéért, teljes mértékben betartotta az orvosok tanácsait.

A mellrákos nő egy csodálatos kislánynak adott életet: "Ő volt a legfiatalabb az onkológián, az emberek a terhes hasát bámulták"

“Elhullhat a hajam, ha tényleg muszáj, a mellemről is lemondok, csak egy dologról nem tudok, az életről. Élni akarok, szeretem az életemet” – mondta Alex.

Sajnos alig két kör kemoterápia után a haja csomókban kezdett hullani. Emberpróbáló napok következtek, Alex nem mert tükörbe nézni, éjjel-nappal kalapot viselt még az ágyban is. Egy hónap elteltével azonban belátta, ez így nem mehet tovább, itt az ideje leborotválni a haját. Közben pedig felkészült az életéért való csatára. Mindössze három héttel a diagnózis után Alex és a baba, Daniella elkezdte kapni az egyik legerősebb kemoterápiás gyógyszert, az adriamycint és a ciklofoszfamidot, amely a rákos betegek számára elérhető.

A mellrákos nő egy csodálatos kislánynak adott életet: "Ő volt a legfiatalabb az onkológián, az emberek a terhes hasát bámulták"

A kezelést gyakran „vörös halálnak” vagy „vörös ördögnek” is nevezik. Annak érdekében, hogy Daniella ne kapjon akkora adagot a második kemoterápiás kezelésből, az orvosok úgy döntöttek, hogy négy héttel korábban császármetszéssel világra segítik. A baba egészségesen született, de mivel közben kitört a járvány édesanyja négy héten keresztül, míg a kemoterápiás kezelések tartottak, csak egy üvegablakon keresztül szemlélhette.

A tizenhat kemo- és kettős mastectomia után Alex huszonnyolc sugárkezelést és 16 immunterápiát kapott. Közben pedig gyógyszeres kezelésben is részesült, ami még eltarthat öt-hét évig. Ez a kezelési terv mellett az orvosok szerint a legjobb eséllyel még kb. 30 évet élhet Alex. A rák teljes mértékben megváltoztatta az életét, több mint 500 napja minden perc az életében egy küzdelem, és mégis nem telik el idő mosolygás nélkül. Határozottsága és élni akarása sokkal nagyobb, mint a félelme.

Forrás: lovewhatmatters.com, Fotó: GoFundMe

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek