KuriózumA Madeleine McCann-eset gyanúsítottja először szólal meg nyilvánosan az ügyben

A Madeleine McCann-eset gyanúsítottja először szólal meg nyilvánosan az ügyben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Christian Brueckner németországi cellájából írta a levelet.

A Madeleine McCann-eset gyanúsítottja először szólal meg nyilvánosan az ügyben

Madeleine McCann 2007-ben tűnt el 3 éves korában, miközben családjával Portugáliában nyaralt. Szülei, Kate és Gerry azóta is kitartóan keresik a kislányt, de minden erőfeszítés ellenére a rejtély azóta is megoldatlan. Nemrég azonban az elsődleges gyanúsított, Christian Brueckner megtörte a csendet, és azt mondta, itt az ideje, hogy feladja magát.

A 44 éves gyanúsított azt írta a németországi cellájából küldött levelében, hogy a McCann-esetben ellene folytatott nyomozás “botrányos”.

“A vádlott felelősségre vonása egy dolog. Botrányos az, ha az ügyész nyilvánosan előítéleti kampányt indít, még mielőtt az alapeljárás megindulna” – írta a férfi 2021. május 8-án kelt levelében.

“A véleménynyilvánítás szabadsága nem alapvető jog, hogy mindenki azt mondhasson és írhasson, amit akar. A véleménynyilvánítás szabadsága nem védi a többséget. Védi a kisebbséget, de nem a leglogikusabb, legmeggyőzőbb vagy legnépszerűbb nézeteket védi, hanem az egyedi eseteket.”

Brueckner, akit pedofiliával gyanúsítanak, azt kérte az ügyészektől, hogy mondjanak le. Hozzátette: “Mindketten az egész világ előtt bizonyították, hogy tele vannak előítélettel, és alkalmatlanok arra, hogy az “őszinte és megbízható német emberek szószólói legyenek. Szégyent hoznak a német jogrendszerre.”

A levélhez mellékelte azt a rajzot is, amely a két ügyészt ábrázolja, akik ételt rendeltek egy étteremben. Az egyikük kijelentette: “Elviszem a filét a kriminalisztikára”, majd a másik hozzátette: “Finom, én is”.

A rajzvázlat Hans Wolter ügyész állítására hivatkozik, aki szerint nincsenek igazságügyi bizonyítékok Brueckner és McCann hiányzó ügyének közvetlen kapcsolatára. Az ügyészek többször kijelentették, hogy nincs konkrét bizonyítékuk a gyanúsítottal szemben.

A nyilvántartás szerint Brueckner körülbelül 22 évig élt Portugáliában. Annak ellenére, hogy pedofília miatt kiadták Portugáliából, soha nem szerepelt az ország szexuális bűnözőinek nyilvántartásába.

McCann szülei nemrég emlékeztek meg a lányukról a 18. születésnapja alkalmából, és elmondták: “Mint már többször elmondtuk, tudnunk kell, bármi is történt, tudni szeretnénk róla. Hálásak vagyunk a rendőrség kitartó munkájáért, és reménykedünk, hogy egyszer viszontláthatjuk Madeleine-t.”

Forrás: womenworking.com

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek