BlogA legszebb ajándék

A legszebb ajándék

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

„- Tudod, Anya, mostmár biztos, hogy Attila nagyon szeret téged – mondja a 8 és fél éves fiam az autó hátsó ülésén elmélázva vasárnap, a nevem napján.

– Miért mondod ezt, drágám? – kérdezem a felnőtt értetlenségével.

– Mert, ha csak egy akármilyen nő lennél neki, akkor nem tartana olyan sokáig, amíg kiválasztja a virágot neked. Mert ő olyant akar választani, ami tetszik neked.- mondja ő.” – és a szívem megtelik boldogsággal és hálával.

barabas-eniko-cikk

Igen, ő mindig tud valami olyant mondani, amivel vigasztal és gyógyít. Igen, ő tudja… MÉG tudja, hogy mi a lényeges, az igazán fontos az életben… tudja, hogy ha szeretünk valakit, akkor időt szánunk rá… (Hirtelen megértem, hogy miért zavart mindig, amikor a fiam édesapja nem tudta megvárni, amíg a közös ebédeink alkalmával én is befejezem az étkezést. Akkoriban nem értettem, a saját kicsinyességemnek tudtam be.)

Időt szánunk arra, hogy ráhangolódjunk, hogy olyan ajándékot válasszunk, amivel örömet szerzünk neki. Időt szánunk arra, hogy megismerjük, hogy meghallgassuk, hogy rá figyeljünk. Időt szánunk arra, hogy kiüresítsük magunkat és csak vele legyünk. Mert a kapcsolatok kialakulásához, a kapcsolatok ápolásához, a szeretet megnyilvánulásához idő kell.

Akárcsak az élethez. Mert az élet maga az idő. Az idő maga az élet…. az idő pénz – tartja a mondás. Vagyis az idő érték. De ér-e valamit, ha megtartom magamnak? Ha nem tudok leülni egy kávé mellé, ráérősen elbeszélgetve, ráhangolódva és figyelve a másik emberre? Időt szánva rá… ha nem tudok odabújni este ahhoz akit, szeretek, és csendben hallgatni a lakás neszeit, az ütemes, halk kattanást, ahogy az óra mutatója másodpercről másodpercre tornássza magát, a vakolatban a repedés kúszását, a szomszéd lakásból átszűrődő vízcsobogást? …

„Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat.” – mondja a róka a kis hercegnek. A mai nap csillagüzenete felismerni a kapcsolatainkban a lényeget, azt, hogy milyen korlátainkat kell meghaladnunk, a harmónia érdekében… Szaturnusz és Vénusz találkozása. A római Szaturnusz, a görög Kronosz, az idő. Az idő, amelyik nem tér vissza. A pillanat. Az itt és most. A lényeg. A jelenlét. Jelen lenni, annak amivel éppen foglalkozom. Mert ezáltal telíthetem önmagammal, fényesíthetem fel az anyagot. Jelen lenni annak, akivel vagyok. Hogy megélhessem a pillanatban a végtelent. Idő… itt Ő.

Barabás Enikő

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek