A leggazdagabb kínai válasza arra, hogy miért szegények az emberek.

„A legnehezebb dolog a szegényekkel jót cselekedni, mivel minden tett mögött csapdát vélnek felfedezni!”Jack Ma.

Jack Ma, a közel 23 milliárd dollárral rendelkező Alibaba cég csoport létrehozója, néhány igaz gondolatot fogalmazott meg a szegény sorsú emberekkel kapcsolatosan.

„A legnehezebb dolog a szegényekkel jót cselekedni! Ha ingyen adsz valamit számukra, csapdának vélik. Ha kis befektetést ajánlsz fel azzal válaszolnak, hogy kevés számukra a nyereség. Ha viszont egy nagy befektetés lehetőségét teszed eléjük, a válaszuk, hogy nincs elegendő tőkéjük hozzá. Új dolgok kipróbálását javaslod számukra, de ők nem rendelkeznek elég tapasztalattal.” – mondja Jack Ma.

“A tradicionális üzlet nehezen megvalósítható, a modern pedig nem más, mint egy üzleti piramis a meglátásuk szerint. Azonban vagy egy közös vonás bennük: szeretik az olyan embereket hallgatni, aki hozzájuk hasonlóan híján vannak a reménynek, akik úgy gondolkodnak, akár egy egyetemi professzor, ellenben kevesebbet tesznek, mint egy gyengén látó!” – fejti ki a véleményét a világ egyik leggazdagabb embere.

“A tanácsom a szegény emberek számára: inkább dolgozzanak egy célért, minthogy beszéljenek csak róla! A szegény emberek egyetlen közös vonása ugyanis az, hogy képesek egy egész életen keresztül csak várni és várni… – zárja szavait a milliárdos.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.