Soha ne becsüld alá az Univerzum hatalmát.

Amikor a legkevésbé számítasz rá, az élet képes a padlóra teperni, megváltoztatva a terveidet, a jelent és a jövőt egyaránt. Soha ne gondolod semmiről, hogy veled nem történhet meg, és ne felejts el minden egyes pillanatot a lehető legnagyobb lelkesedéssel átélni.

„Azt hiszed, hogy ez veled soha nem fordulhat elő, hogy te vagy az egyetlen ember a világon, akivel ezek a dolgok soha nem történhetnének meg, és aztán szépen lassan, egyenként, veled is megtörténnek mindazok a dolgok, amik másokkal is megtörténnek.” – írja Paul Auster Winter Journal című könyvében.

Bármilyen furcsán is hangzik, az életben fel kell készülnünk mindenre, ami csak történhet. Bíznunk kell önmagunkban, el kell mondanunk magunknak, hogy a nehéz időkben is minden rendben lesz, meg kell találnunk az erőt a továbblépéshez, és ami a legfontosabb, tudnunk kell kezelni bizonyos helyzeteket – vagy ha nem, meg kell tanulnunk kezelni őket.

Élj a jelenben

Ha most minden rendben van körülötted, élvezd ki a pillanatot. Ne a jövőnek élj. Becsüld meg mindazt, amid van, élj a mában, mosolyogj, válaszd a boldogságot, és légy hálás. Ne törődj azzal, ami a múltban történt, és ne aggódj túl sokat azon, ami ezután következik. Igen, sok kihívás áll még előtted, ami arra kényszerít, hogy kilépj a komfort zónádból, és ami teljesen más emberré változtat. Igen, számos bosszúságban lesz részed, ami ellopja a békédet és a boldogságodat. Igen, sok jelentéktelen, fölösleges dolgot kell még megtenned, ami elemészti az értékes idődet.

De ha most, ebben a pillanatban mosolyogni tudsz, akkor tedd is meg, méghozzá teljes szívedből. Engedd meg magadnak a boldogságot.

A nehéz időkben mondogasd magadnak ezeket a mantrákat:

Feltétel nélkül szeretem az életet. Az elmém tele van olyan gondolatokkal, amik szeretetet, fényt és igazságot hoznak az életembe.

A boldogság velem kezdődik. Minél boldogabb a lelkem, annál több boldogságot kell megosztanom másokkal. A világ boldogsága valóban velem kezdődik.

Megpróbálok mindent megtenni ezen a napon, hogy amikor ma este párnára hajtom a fejem, a teljes megelégedés érzése legyen úrrá rajtam.

Továbbléphetek az életemmel. Szabadon élhetek, ahogy a szívem kívánja. Szabadon hallgathatok a lelkem szavára. Szabadon szerethetem azt, amit szeretek. Az lehetek, aki vagyok.

Gyönyörű lélek vagyok, amely gyönyörű módon ragyog. Minden rendben van a lelkemben és az elmémben.

Minden egyes lélegzetvétellel feladok az elvárásaimból, a félelmeimből, a megbánásomból és a frusztrációmból. Nincs szükségem mások állandó jóváhagyására. Nincs szükségem semmire.

Kibontom a szárnyaimat, és megtanulok repülni. Megtanulok küzdeni azért, amire vágyom, kockáztatok és megdolgozom azért, hogy az álmaim valóra váljanak.

Minden nap harmóniába kerülök a szeretet gyógyító energiáival. Hagyom, hogy az emberiség olyan legyen, amilyen lenni szeretne.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.