Szereted a fekete humort? Nincs amiért szégyenkezned miatta, sőt, kutatás bizonyítja, hogy intelligensebb vagy másoknál!

Mindenkinek van legalább egy olyan barátja, aki sötét humorérzékkel bír, és amikor ez az illető elsüt egy, mások számára megdöbbentő poént, kicsit mintha megállna a levegő. Vannak, akik érzékenyebbek az efféle poénokra, ezért sokszor meg is botránkoznak, ám ha tudnák azt, amit mindjárt te is meg fogsz tudni, nem ítélnék el a sötét humorérzékű embereket.

A Bécsi Orvosi Egyetem által kivitelezett legújabb tanulmány a következőképpen határozza meg a fekete humort: „olyasfajta humor, amely a halálhoz, betegségekhez, torzsághoz, nyomorhoz vagy akár háborúhoz hasonló baljós témákat keserű vidámsággal kezeli, és olyan tragikus, zavaró vagy morbid jellegű dolgokat mutat be humoros kifejezéseken keresztül, amelyek a modern világ abszurditását, érzéketlenségét és kegyetlenségét hivatottak kifejezni.”

Ha te is a fekete humorú emberek táborát erősíted, akkor van egy igazán jó hírünk! Kutatók szerint az ilyen fajta humorérzék nem csak a magas intelligencia jele, hanem azt is jelenti, hogy az a személy magasabb érzelmi intelligenciával is bír.

A Journal of Cognitive Processing lapban megjelent tanulmány szerkesztői a következőt állapították meg „a fekete humor kedvelése és értése szorosan kapcsolódik a magasabb verbális és nonverbális intelligenciához és a magasabb szintű műveltséghez.”

A 156 résztvevőt arra kérték, hogy a különböző fekete humorral fűszerezett rövid filmecskéket sorolják be a következő skálán: meglepő, vulgáris, vagy érdekes. Ezt követően tesztelték a személyiségüket. Azok a résztvevők, akik élvezték a sötét humorú filmecskéket sokkal intelligensebbek voltak, és kevésbé bizonyultak instabil személyiségnek.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.