KuriózumA klinikailag is meddőnek nyilvánított nő egy rákszűréses vizsgálaton szembesült azzal, hogy...

A klinikailag is meddőnek nyilvánított nő egy rákszűréses vizsgálaton szembesült azzal, hogy gyereket vár!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A klinikailag is meddőnek nyilvánított nő egy rákszűréses vizsgálaton szembesült azzal, hogy gyereket vár. Csupán azért vetette alá magát a szűrésnek, mert félt, hogy visszatért az egyszer már leküzdött daganatos elváltozás.

Sarah Picklest néhány éve egy igen makacs, már-már szinte gyógyíthatatlan mellrákkal diagnosztizálták. A 2014-es diagnózist követően a 41 éves nő kemoterápiák tömkelegén vett részt, ám sajnos nem tudta elkerülni az emlőamputációt, viszont szerencsére sikerült leküzdenie a kórt. Nemrég azonban újabb ijedtség árnyékolta be a család életét, hiszen az egyik szűrővizsgálat alkalmával elváltozást fedeztek fel a gerinc környékén.

„2017-ben ismét megijedtem, mert a leleteimen egy foltot véltek felfedezni. Akkoriban volt néhány egészségügyi problémám, így minden vizsgálatra elmentem. CT-vizsgálatra küldtek és terhességi tesztet is végeztek rajtam, bár ezt teljesen feleslegesnek tartottam, mivel tudatában voltam annak, hogy terméketlen vagyok, hiszen mielőtt nekiláttam volna a kemoterápiás kezelésnek, részt vettem egy mesterséges megtermékenyítésen, ahol kiderült, hogy csupán 1% esélyem van a teherbe esésre” – mondta a nő.

Sarahnak a betegséget megelőzően már volt egy gyermeke, a 13 éves Lillie, majd később Monty-val és Poppie-val bővült a család.

„A minták levétele után, mintha évek teltek volna el. Csak ültem a kórteremben egyedül, hiszen a férjem hegymászó és épp egy expedíción volt a Mount Everesten.

Aztán a nővér visszatért és azt mondta: „Nem is tudom hogyan közöljem önnel, de ön gyermeket vár.” Ekkor lépett be az életünkbe Monty, a csodababa. A daganat azonban nem tágított, de jóindulatúnak bizonyult. Aztán teltek az évek és rendszeresen jártam különböző tesztekre, ahol mindig látni vélték a daganatot, de 2018-ban megtudtam, hogy Poppie-val vagyok terhes” – mesélte Sarah.

Fotó: Sarah Pickles

Sarah úgy tekint a gyermekeire, mint az ő „védőangyalaira”, akik „megmentették az életét” a rákos betegségtől. Az immáron 3 gyermekes édesanya nem mindennapi történetét papírra is vetette, és az így született könyve bestseller lett az Amazon listáján.

Sarah most a Butterfly Breas Cancer Awards háziasszonyaként ünnepli a hozzá hasonló helyzetbe került nők kitartását és hősiességét.

„Ami számomra kiemelkedő, az az, hogy a mellrákon átesett nők képesek újra virágba borulni, újra erőt meríteni és újra értelmet adni az életüknek célokkal, a régiből egy új kezdetet teremteni, pont mint a lepkék.”

„Egy mellrákos nő jólétéhez számos személy hozzájárul, kezdve az orvosoktól, a nővéreken át, a kisegítőszemélyzetig, de ott vannak a családtagok, barátok, akik mind támogatnak kedvességükkel.”

„Egy jó beszélgetés, egy megnyugtató ölelés, kuncogás és könnyek egy csésze tea mellett, segítség a gyerekekkel való iskolai rohanás során, egy kihűlt sütemény a lábtörlőn hagyva – az emberektől érkező kedvesség végtelen lehet és mindegyik elismerésre méltó.”

A 41 éves nő épp ezért választotta a díjátadó ünnepségének a pillangó metaforáját, hiszen a mellrákos nők is úgy alakulnak át, ahogyan a pillangó éli át a metamorfózist. A gálán nem csak a hős nőket tüntetik ki, hanem a hozzátartozókat is, akik nélkül a harc nem mehetett volna végbe. A gálára szeptember 22-én kerül sor a Northwich-i Vale Royal Abbey-n, ahol a helyi rádiós műsorvezetők és egyéb hírességek is emelik az est fényét.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek