KuriózumA kislány ugyanolyan ritka agyműtéten esett át, mint az édesapja 30 évvel...

A kislány ugyanolyan ritka agyműtéten esett át, mint az édesapja 30 évvel ezelőtt!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Charlotte Misko, ahogy mondani szokták, “kiköpött az édesapja”, hihetetlenül hasonlít ugyanis Zeb Misko-ra. Ugyanolyan szemei vannak, akárcsak az édesapjának, és egy ritka craniosynostosis nevű betegség miatt ugyanott van mindkettőjüknek egy hasonló heg a fülük mögött.

A kislány ugyanolyan ritka agyműtéten esett át, mint az édesapja 30 évvel ezelőtt!

A craniosynostosis egy nagyon ritka, 2000-ből egy csecsemőt érintő betegség, és abban nyilvánul meg, hogy a koponyacsontok összeforrnak, mielőtt az agy teljesen kifejlődött volna. Ha nem avatkoznak be időben, akkor a gyerek később súlyos rohamoktól szenvedhet, de akár teljes vakság és komoly agykárosodás is érheti.

Charlotte farfekvéssel született, így amikor a hegyes fejecskéje felbukkant, az orvosok azt feltételezték, hogy a csontok néhány hét múlva maguktól helyreigazodnak. Ahogy teltek a napok, Zeb és felesége, Bethany egyre inkább kezdtek kételkedni, annál is inkább, hogy Zebet körülbelül 5 hónapos korában egy ugyanilyen probléma miatt műtötték meg. Mivel a kis Charlotte állapota nem mutatott javulást, édesanyja Bethany egy neurológushoz fordult szakvéleményért – írja a Yahoo.

Mint később kiderült, Charlotte ugyanazzal a betegséggel született, akárcsak az édesapja. “Nagyon ledöbbentem, hogy mindketten craniosynostosis-sal születtünk” – mondta Zeb.

A család azonban kissé megnyugodott, hiszen volt már előttük egy példa erre a betegségre, és bár Zeb is átesett annak idején koponya műtéten, azután egészségesen élt tovább.

“Ez megnyugvást adott nekünk, hiszen 27 évvel ezelőtt teljes koponyaműtétet végeztek el rajtam is. Biztos vagyok benne, hogy az orvosi technológia és a sebészeti beavatkozások azóta csak javultak” – mondta Zeb.

Charlotte-ot 6 hónapos korában műtötték meg a Cleveland Clinic kórházban, a beavatkozás után nagyon gyorsan javult az állapota.

“Nagyon boldogok voltunk, hogy jól sikerült a műtét. Kinyitotta a szemét, ránk nézett azzal a csillogó szemével, és tudtuk, hogy minden rendben van” – magyarázta Bethany.

Charlotte most egészséges és boldog baba, jól eszik, játszik, átalussza az éjszakát, minden bizonnyal nem is fog emlékezni a műtétjére.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek