KuriózumA két ikerpár különböző napon, hónapban és évben született

A két ikerpár különböző napon, hónapban és évben született

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az imádnivaló ikerpárban sok a közös tulajdonság! Egy dologban különböznek, nem egy napon van a születésnapjuk!

Egy Connecticut-i és egy New Jersey-i házaspár igen különleges születéstörténettel rendelkezik, hiszen ikergyerekeik nem egy napon, sőt, nem is egy évben születtek. Mindkét esetben az egyik baba 2023. december 31-én valamivel éjfél előtt, a másik pedig 2024. január 1-jén a hajnali órákban született.

A Connecticut állambeli Yale New Haven Kórházban a hamdeni Mykel és Aliyah Kiyomi Morris 2023. december 31-én 23:59-kor tekinthették meg először csodálatos kisfiúkat, Seven Morrist.

Az ikrek három perc különbséggel születtek, de különböző évben – Fotó: Yale New Haven Hospital

A fiú ikertestvére alig néhány perccel később, 2024. január 1-jén 00:02-kor csatlakozott a családhoz, vagyis, igazság szerint egy évvel később. Souli Morris és Seven Morris ikrek, három perc különbséggel születtek, de nem ugyanabban az évben.

Egy másik, ehhez hasonló csoda egy New Jersey-t házaspárral történt.

A Merchantville-i házaspár, Eve és Billy kisfia, Ezra december 31-én 23:48-kor látta meg a napvilágot. Öccse, Ezékiel január 1-jén 12:28-kor született meg. Mindkét fiú egészséges és jól van.

Eve és Billy újszülött ikreikkel – Virtua Voorhees Hospital

A Centers for Disease Control and Prevention adatai szerint az Egyesült Államokban évente nagyjából 114 000 ikerpár születik. Kicsi az esélye annak, hogy ikrek különböző napokon szülessenek, és még ritkább az olyan eset, amikor az egyikük születése áttolódjon egyik évről a másikra.

A kaliforniai Natividad Medical Center szerint, ahol két évvel ezelőtt egy hasonló születési történetet jegyeztek fel, annak az esélye, hogy az ikrek különböző évben szülessenek 1:2 millióhoz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek