KuriózumA kapzsiság és a félelem lehet a legnagyobb vesztünk. Itt az ideje...

A kapzsiság és a félelem lehet a legnagyobb vesztünk. Itt az ideje a soha nem látott mértékű összefogásnak!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A mai ember sokkal kapzsibb, mint aminek vallja magát. Például itt ez a világjárvány, amivel jelenleg is harcot vívunk, és ahelyett, hogy figyelmesen befogadnánk a minket szolgáló információkat pánikkal reagáljuk le az egész helyzetet.

Mit is rejt ez a pánik? Pánikból fakadó felhalmozást, az üzletek kifosztását, olyan dolgok beszerzését, amire eddig sose volt szükségünk, sőt, lehet, hogy sose vettük meg ezelőtt, a termékek egymás elől elkapkodása… Ezek mind olyan dolgok, amiért nagyon kellene szégyelljük magunkat…

Nem arról van szó, hogy ne menj le az üzletbe és ne vedd meg a nélkülözhetetlen termékeket, de ami az utóbbi időkben az üzletek sorai között történtek, az nem emberhez méltó viselkedés.

A pánikot a félelem táplálja, amit valahogy meg kell tanulnunk kezelni. Akármennyire is nyomasztónak vagy elkeserítőnek tűnik a helyzet nem engedhetjük meg, hogy a félelem átvegye az irányítást felettünk, mert akkor ilyen és ehhez hasonló dolgok történhetnek.

Ahhoz, hogy racionálisan és nyugodtan átláthasd a helyzetet a következőket kell tenned:

1. Informálódj megfelelőképpen

Megannyi hírforrás áll a rendelkezésünkre, ezekből keressük ki a legmegbízhatóbbnak tűnőket és szívjuk magunkba a szükséges információkat. Nem szabad a mende-mondákra hagyatkozni, s főleg nem vakon követni a szomszédot. A tudatos információfogyasztás kulcsfontosságú, ha tiszta fejjel akarjuk átvészelni ezt az időszakot.

2. Mélázz el egy kicsit azon, hogy mi is nyugtalanít a legjobban

Csendesedj el és merülj el a gondolataidban. Vedd számba, hogy mik azok, amik feszültséget keltenek benned és mik azok, amiktől félsz. Ha be tudod azonosítani ezeket a dolgokat, a feldolgozásuk is könnyebb lesz.

3. Ne légy önző!

Az önzőség senkinek sem jó, és sehová sem visz. Légy egy kicsit együttérző és nagyvonalú, mert a jó cselekedetek nem maradnak viszonzatlanul. Segíts a bajban lévőkön, hogy a világ rendje valamennyire megmaradjon.

4. Gondoskodj a testedről és a szellemedről egyaránt

Ahhoz, hogy egy ilyen fokozottabb időszakot át tudj vészelni fizikailag és szellemileg is toppon kell lenned. Mozogj amennyit csak tudsz és meditálj. Foglalkozz olyan dolgokkal, amiben örömödet leled, ebből óriási erőt meríthetsz.

5. Ha szükségét érzed, kérj segítséget

Ha csak egy kis támaszra vagy buzdításra is van szükséged, fordulj valakihez. Beszélgess egy jót. Hidd el nem csak egyedül te küzdesz nehézségekkel.

6. Maradj pozitív amennyire csak tudsz és állj lelkesen mindenhez

Ne hagyd, hogy a negativitás uralkodjon fölötted. Amikor úgy érzed, minden darabjaira hull kulcsfontosságú, hogy milyen szemszögből éled meg az történéseket. Minden rossz után jó jön – ez lebegjen a szemed előtt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek