KuriózumA jövő zenéje - japán robotok lesznek a sztárok?

A jövő zenéje – japán robotok lesznek a sztárok?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Igencsak vadas zenét játszanak, teljesen otthon vannak a zenében, és egyedi tulajdonságuk, hogy emberalkotta masinák, és imádják a rockzenét. Fogadjuk szeretettel a világ első robot rock bandáját, a Z Machines-t!

Z-Machines-robots2

Yoichiro Kawaguchi tekinthető minden robot megalkotójának, aki a Tokió-i Egyetem IT professzora. A megkapó dizájnért Naofumi Yonetsuka felelős, aki azzal szeretett volna berobbanni a zenei világba, hogy valami egyedit, futurisztikust és lenyűgözőt alkot. Lehet, hogy a legjobb helyre csöppent. Az ő nevéhez fűződik Ashura is, a hatkezű dobos robot, aki szimultán 22 dobon tud csattogni annyira szépen, mintha 4 ember dobolna egyszerre. A banda tagjai továbbá Mach, aki szólógitáros, és 78 újjal pengeti a hangszert. Ott van továbbá Cosmo, aki tulajdonképpen egy átmenetet képez, ugyanis míg szintetizátorozik, lézereket bocsájt ki magából, így egyszemélyben ő a Visual Dj (Vj) is.

A rockbandát kezdetben azért kezdték el építeni, hogy Dj Tasaka számára segítséget nyújtsanak a komponálásban, de a művész meglátta bennük a kiaknázatlan lehetőséget.

“Meglepődtem, amikor saját szememmel is látta, hogy mire képesek. Kár lenne őket a stúdiómba zárni, és csak akkor bekapcsolni, amikor szükségem van rájuk. Ők többre is képesek”, nyilatkozta a Dj, nem is kicsit izgatottan.

Jelen pillanatban a Z Machines az első és egyetlen regisztrált robot rockbanda a világon, és azt tervezik, olyan klasszikusokat dolgoz(tat)nak fel majd, mint a legendás AC/DC, vagy a Motörhead.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek