KuriózumA hős apuka a világ egyik legveszélyesebb kígyója elé vetette magát, hogy...

A hős apuka a világ egyik legveszélyesebb kígyója elé vetette magát, hogy megmentse a kislányát

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amikor Jake Coombe látta, hogy kétéves kislánya, Alba szemtől szembe került a halálosan veszélyes kígyóval, azonnal cselekedett – a lánya elé vetette magát, így a kígyó az ő lábát marta meg.

Az ausztráliai Adelaide-ből származó férfi mindössze pillanatokkal azelőtt vette észre a kígyót, hogy az rátámadt volna a lányára, de még sikerült éppen idejében Alba elé vetnie magát.

Miután a történet elterjedt az interneten, az emberek igazi hősnek nevezték az édesapát önzetlen reakciója miatt.

A kígyó a feltételezések szerint Ausztrália egyik leghalálosabb hüllője lehetett, a barnakígyó (Pseudonaja textilis), amit keleti barnakígyóként is emlegetnek, mivel elsősorban az ország keleti felében él. A mérge annyira halálos, hogy megfelelő orvosi ellátás nélkül percek alatt végezhet egy kisgyerekkel vagy egy háziállattal, de felnőttekre is hatalmas veszélyt jelent.

A statisztikák alapján a keleti barnakígyó felelős az összes halálos kígyómarások 60%-áért Ausztráliában. 2022 novemberében például egy 55 éves nő is meghalt, miután megmarta őt egy ilyen kígyó.

Jake elmesélte, hogy a családjával kint töltötték a napot a szabadban, és csak nemrég értek haza, amikor váratlanul rossz előérzete támadt. Szétnézett a folyosón, ahol a kislánya játszott, és észrevette, hogy a garázsajtó még mindig nyitva van.

Ekkor pillantotta meg a kígyót, és azonnal Alba felé ugrott. Miközben a karjába zárta a kislányát, a kígyó belemart a lábába, de szerencsére úgynevezett „száraz marás” volt, ami azt jelenti, hogy nem fecskendezett mérget a férfi szervezetébe. Ennek ellenére Jake a kórházban töltötte az éjszakát a biztonság kedvéért, hogy megfigyelés alatt tarthassák.

Az édesapa azt mondja, azóta is azon gondolkozik, mi történhetett volna, ha csak egyetlen másodperccel is később érkezik.

„Lehet, hogy teljesen másképp végződött volna ez a történet, ha Alba megfogja a kígyót. Inkább én, mint ő” – mondta.

A szakértők szerint a kígyó a megáradt Murray folyó környékéről menekülhetett szárazabb területre, és a hatóságok fokozott figyelemre szólították fel a lakosságot.

A barnakígyók karcsú termetű állatok, amik képesek átpréselni magukat akár ajtók vagy ablakok alatt is, és szükség esetén akár eredeti méretük felére is összehúzhatják magukat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek