A New Jersey-ben élő kismama 2 éves kisfiával indult sétálni egy átlagos szeptemberi napon a közeli parkba, amikor egy kis idő után a gyereknek nyoma veszett. Az anya, Jennifer Marrow, az egész parkot bejárta kisfiát keresve és teljesen bepánikolt, amikor észrevette, hogy a kis Henry egy csatornanyílásba esett.

A hős anyuka azonnal a csatornába ugrott, hogy megmentse 2 éves kisfiát: „Nem volt más lehetőség”

Az édesanya azonnal riasztotta a mentőegységet, és utána gondolkodás nélkül a kisfia után ugrott.

„Nem volt más lehetőség, nem volt más választásom” – nyilatkozta a Good Morning Amerika műsorának. „Nem várhattam tovább, úgy vélem egyetlen anya sem várt volna tovább.”

Az anya-fia páros épp egy labdával játszott, amikor az édesanya hirtelen sehol sem találta a kisfiút. Az anya kiabálni kezdett, de sehonnan sem érkezett visszajelzés.

„Sokáig azt gondoltam, hogy homokozóban játszik és úgy el van foglalva, hogy nem is hall engem” – mesélte.

Ám amikor nagy nehezen meghallotta, hogy kisfia kiabál, a vér is meghűlt benne, ugyanis a hang egy sötét fedél nélküli csatornanyílásból érkezett. A 2 éves gyerek majdnem 4 métert zuhant, a csatornában az álláig ért a víz. A víz lassú sodrása egyre messzebb sodorta az apró gyereket, így az anyuka nem várhatott a mentőegység kiérkezéséig.

„Muszáj volt beugranom, mert elsodorta volna a víz, de olyan sötét volt lent, hogy semmit sem láttam, ezért bekapcsoltam a telefonom vakuját, így sikerült megtalálnom” – mesélte a hős anyuka.

Az anyuka a felszínre segítette kisfiát s így mindketten sikeresen megmenekültek. A rémisztő eset után Marrow most azon munkálkodik, hogy ilyen soha többé ne történhessen.

„Jelzéseket szeretnék látni, zászlókat rikító színekben!”

Szerencsére sem a kisgyerek, sem az anyuka nem szenvedtek komolyabb fizikai sérülést, habár a gyerek sok szennyvizet nyelt. A mentőegység azonnal a kórházba vitte a gyereket és az anyukát és ellátták őket.

A helyi tűzoltóság egységének szóvivője elmondta, hogy a szeptember 1-én pusztító Ida hurrikán következtében repülhetett le a csatornanyílás fedele, de a szakemberek különös odafigyeléssel fogják átvizsgálni a város össze csatornanyílását, hogy hasonló eset többet ne fordulhasson elő.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.