KuriózumA gyászoló szülők a Holdra küldték elhunyt kisfiuk hamvait: „Az iránta érzett...

A gyászoló szülők a Holdra küldték elhunyt kisfiuk hamvait: „Az iránta érzett szeretetünk elér a Holdig és vissza!”

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

Édesanyja szerint, olyannyira érdekelték a világűrrel kapcsolatos dolgok, hogy ő volt az, aki a tanárainak új dolgokat tanított az univerzumról.

A mindössze 11 éves kisfiú nemrég távozott az élők sorából, és mivel életében a legfőbb álma az volt, hogy egyszer eljuthasson a világűrbe, szülei a hamvait a Holdra küldték el.

Matthew Gallagher mindig is arról álmodozott, hogy felnőtt korában űrhajós lesz, hiszen a végtelenségig lenyűgözte a világűr és annak minden csodája. Váratlan halála aztán gyorsan átírt mindent, de a gyászoló szülők mindent megtettek azért, hogy elvesztett kisfiúk egyetlen vágyát valóra válthassák és a „Celestis Memorial Spaceflights” vállalat szolgáltatásainak segítségével a fiú hamvait eljuttatták a Holdra.

„Egy igazi csodabogár volt. Egy kimagasló személyiség, egy olyasvalaki, aki mindenkivel megértette magát” – jellemezte az elhunyt kisfiút az édesanyja, Cori Gallagher a Fox13 News-nak adott nyilatkozatában.

A floridai Lakeland-ben élő család egy igazán szeretetreméltó gyerkőcöt veszített el és hiányát leginkább a 8 éves kishúg fájlalja, aki mindig is példaképként tekintett idősebb testvérére.

Már 5 éves kora óta arra készült, hogy felnőttként majd asztronauta válik belőle.

A gyászoló szülők a Holdra küldték elhunyt kisfiuk hamvait: „Az iránta érzett szeretetünk elér a Holdig és vissza!”
Fotó: Scott Gallagher

„Az egész szobája világegyetem témájú. Minden dolga a világűrhöz és az űrhajózáshoz köthető. Olyan dolgokat tudott, amiket még a tanárai sem” – mesélte tovább az anyuka.

A fiú korához képest valóban lenyűgöző tudásra tett szert, így igazán kecsegtető jövő állhatott volna előtte, mert az elhivatottsága mindenen keresztülvitte volna.

A halála hirtelen történt ez év elején, ám a körülményekről a család nem kívánt nyilatkozni, helyette megosztották, hogy fiúk egyetlen nagy álmát hogyan váltották valóra.

A Celestis Memorial Spaceflights nevezetű vállalat 1997 óta létezik és közel 17 expedíciót hajtottak végre, melynek során olyan családok elhunyt hozzátartozóinak juttatják el a hamvait a világűrbe, akik igazán elkötelezettek a világegyetem iránt s nem csak.

„Mindig azt mondtuk neki, hogy az iránta érzett szeretetünk elér a Holdig és vissza” – tette hozzá Cori. „Így aztán a Holdra való utazás mellett döntöttünk.”

A család a GoFundMe kampány segítségével szedte össze az expedícióhoz szükséges hiányzó összeget és rövidesen meg is lett a hiányzó 14 ezer dollár.

„Matthew akkor volt a legboldogabb, amikor szuperhősös köpenyt viselve az eget kémlelte, amikor a testvérével játszott felhőtlenül, amikor az édesapjával bütyköltek a garázsban, vagy amikor az édesanyja ölelésében szenderedett álomra esténként” – állt az adománygyűjtő oldal leírásában.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek