KuriózumA fogyatékkal élő tinédzser meglátogatta édesanyja sírját, hogy elújságolja neki: elvégezte a...

A fogyatékkal élő tinédzser meglátogatta édesanyja sírját, hogy elújságolja neki: elvégezte a középiskolát

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Down-szindrómás tinédzser a diplomaosztó napján egy csokor virággal a temetőbe is ellátogatott, édesanyja sírjához.

A középiskola elvégzése nagy mérföldkő minden fiatal életében, és mindenki a családjával szeretné megünnepelni ezt a különleges alkalmat. Ennek a fiúnak pedig úgy sikerült elvégezni az iskolát, hogy több nehézség is állt az útjában. Édesanyja néhány évvel ezelőtt elhunyt, de a Down-szindrómás fiú nem adta fel a reményt. Továbbra is keményen dolgozott, hogy a lehető legjobban teljesítsen az iskolában. Amikor pedig megszerezte a diplomát, úgy döntött, tiszteleg édesanyja emléke előtt.

A fiú szeretett volna minél jobban kinézni a különleges napon, ezért hosszú ujjú galléros inget és nyakkendőt viselt, hogy igazán elegáns legyen. Ezután meglátogatta édesanyja sírját, és még egy csokor virágot is elhelyezett a sírkövön.

Mielőtt elhelyezte volna a csokrot, szólt néhány szót az édesanyjához: „Megcsináltam, ma lediplomáztam, és tudom, hogy nagyon büszke lennél rám, és nagyon boldog, és nagyon szeretlek” – mondta. A megható szavak után elhelyezte a csokrot a sírkő mellett, aztán megcsókolta az ujjhegyeit, és a sírkőhöz érintette a kezét, ezzel is kifejezve édesanyja iránti szeretetét.

A fiú kedves gesztusa nagyszerű emlékeztető arra vonatkozóan, milyen fontos kimutatni a hálánkat és a szeretetünket, még akkor is, ha a szeretett személy esetleg már nincs a közelünkben. Annak ellenére, hogy az édesanyja már nem volt mellette, hogy osztozzon az örömteli pillanatokban, a kamasz fiú minden nap tiszteleg az emléke előtt. Keserédes élmény lehetett számára a diplomaosztó napja, és nem lehetett könnyű felkeresni édesanyja sírját egy ilyen örömteli napon. Ami pedig az édesanyját illeti, biztos nagyon büszke lenne a fiára, és mindarra, amit sikerült elérnie.

A megható pillanatokról videói is készült, ami a YouTube-ra is felkerült, és sokan megosztották gondolataikat a szívmelengető gesztusról: „Igazán szeretetre méltó fiatalember. Biztos vagyok benne, hogy édesanyád a mennyországból szurkol neked. Nagyszerű voltál, gratulálok a diplomaszerzéshez” – írta az egyik hozzászóló.

„Van egy húgom, akinek speciális igényei vannak, és nem tudok nem sírni, amikor ezt nézem. Biztos vagyok benne, hogy az édesanyja nagyon büszke rá. Remélem, hogy ennek a kedves fiúnak hosszú és boldog élete lesz” – írta egy másik. Egy harmadik hozzászóló pedig azt írta: „Tedd büszkévé édesanyádat, és soha ne hagyd, hogy bármi is az utadba álljon. Egy kihívás teljesítve, és még sok van hátra. Nagy dolgokat fogsz véghezvinni.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek