KuriózumA fiatal pár életét vesztette egy lövöldözésben - a férfi pajzsként használta...

A fiatal pár életét vesztette egy lövöldözésben – a férfi pajzsként használta a saját testét, hogy megvédje a barátnőjét

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Yasmin Perez és Gyovanni Arzuaga első látásra egymásba szerettek, évek óta együtt voltak, és már családot is alapítottak Chicagóban – két gyerekük született. Megismerkedésük óta elválaszthatatlanok voltak, de nemrég sajnos mindketten életüket vesztették egy értelmetlen lövöldözésben a chicagói Humboldt parkban.

A 24 éves Gyovanni és a 25 éves Yasmin június 19-én, szombaton 21 óra körül éppen a környéken autóztak. Az eset a Puerto Rican People’s Parade ünnepség után történt.

Közvetlenül a lövöldözés előtt Gyovanni és Yasmin egy kisebb közlekedési balesetbe keveredtek, és ezután férfiak egy csoportja körülvette a járművet, és rátámadt a párra. Gyovanni a saját testével próbálta védeni barátnőjét, de a támadók mindkettőjüket könyörtelenül lelőtték.

A fiatal pár életét vesztette egy lövöldözésben – a férfi pajzsként használta a saját testét, hogy megvédje a barátnőjét

„A halálos lövést egyetlen személy adta le. De voltak mások is, akik ott álltak, akik kirángatták azt a szegény nőt az autóból.” – mondta Lori Lightfoot chicagói polgármester az újságíróknak. „A meggyilkolt férfi szó szerint pajzsként használta a testét, és az életével fizetett érte.”

Miután lelőtték a párt, a támadók elhagyták a helyszínt, miközben Yasmin és Gyovanni az utcán feküdtek az autójuk mellett. A férfit nem sokkal a támadás után halottnak nyilvánították, a nő három nappal később halt meg.

Halálukat követően egy barátjuk beszélt szerelmük történetéről, és azt mondta: „Olyan helyesek voltak. Először egy buliban találkoztak, egymásba szerettek, és évek óta együtt voltak. Családot alapítottak. Szerelem volt első látásra.” – mesélte a barátjuk, Jae Pacheco. A házaspár két gyereke, Sofiya és Jayden most árván maradtak, szüleik néhány nappal a kisebbik gyerek egyéves születésnapja előtt vesztették életüket. Jae a könnyeivel küzdve beszélt Yasminról: „Csodálatos volt. Lehet, hogy sok ember számára nehéznek tűnik, de Yasmin olyan nagyszerű anya volt. Nagyon szerette a gyerekeit. Láttad rajtuk, mennyire szeretve vannak, és mennyire boldogok.”

A fiatal pár életét vesztette egy lövöldözésben – a férfi pajzsként használta a saját testét, hogy megvédje a barátnőjét

Mivel idén több lövöldözés is történt Chicagóban, a polgármester erről is nyilatkozott a CBS-nek: „Az a tény, hogy ez a városunkban történt, és olyan sok ember csak állt ott, és látszólag megpróbálta kihasználni a helyzetet, borzalmas.”

A pár halála után adománygyűjtés indult egy GoFundMe oldalon. Az adományok jelentősen meghaladták a kezdeti 10 000 dolláros célt, és az oldalon eddig 125 835 dollár gyűlt össze.

Egy 2021. június 22-én közzétett frissítés szerint az összegyűlt pénzt a temetésekre fordítják, a fennmaradó összeget pedig a gyerekek neveltetésére és tanítására szánják.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek