KuriózumA fiatal művésznő agyhullámok segítségével hozza mozgásba a vizet - avagy az...

A fiatal művésznő agyhullámok segítségével hozza mozgásba a vizet – avagy az emberi érzelmek elképesztő ereje!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Lisa Park egy teljesen új művészeti formával ejti ámulatba az embereket világszerte. A fiatal művésztő előadása az Eunoia névre hallgat, mely a görög „eu” (=jó, kellemes) és „nous” (=elme) szavakból ered.

A fiatal művésznő agyhullámok segítségével hozza mozgásba a vizet - avagy az emberi érzelmek elképesztő ereje!

A performanszhoz 48 vibrációs kehely járul hozzá, melyeket 48 különböző érzelem (pl. frusztráció, izgalom, vívódás, vagy nyugalmi állapot) hoz mozgásba. Jobban mondva az érzelmeket és érzéseket előidéző agyi hullámok hozzák rezgésbe a kelyhekben található vizet.

És mindez hogyan jöhet létre?

Park agyi hullámait egy érzelmi elektroenkefalográf dekódolja egy hullám-felismerő algoritmus segítségével, így Park érzelmei által szabadon rezgésbe hozhatja bármelyik vízzel teli kelyhet. Az egész előadás Park hangulatától függ, minél nyugodtabb, a víz felülete annál csendesebb, és fordítva.

„Azért kezdtem el dolgozni a bioszenzoros elektroenkefalográffal, mert felvillant bennem a kérdés: „Hogyan tudnám a láthatatlan energiákat és érzelmeket láthatóvá tenni? Amikor bizonyos érzelmek kerítenek hatalmukba (szomorúság, boldogság, düh) rezgések keletkeznek bennem is, hiszen az emberi test több mint 60%-a víz, és ezt a bennem rejlő rezgéseket akarom a művészetem által bemutatni.” – árulta el Park.

Ha nehezedre esik elképzelni, hogy mindez hogyan működik, az alábbi videón te is megcsodálhatod a lány művészetét:

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek