Kuriózum„A férjem azt mondta nekem, hogy nem nehéz vigyázni a kisbabánkra, miután...

„A férjem azt mondta nekem, hogy nem nehéz vigyázni a kisbabánkra, miután visszautasította, hogy segítsen”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az édesanya minden éjszaka egyedül viseli gondját újszülött kisgyerekének, de amikor belefáradt ebbe, és megkérte a férjét, hogy segítsen, a férfi visszautasította, és lényegében elmagyarázta neki, hogy jobb munkát kellene végeznie.

Egy újszülöttről gondoskodni minden szülő számára kimerítő feladat, és az átvirrasztott éjszakák különösen nehezek lehetnek. Egy édesanya dühösen osztotta meg a történetét az interneten, miután a férje nemcsak, hogy nem volt hajlandó segíteni neki, de még ki is oktatta, mondván: nem olyan nehéz dolog gondoskodni egy kisbabáról.

A nő elmagyarázta, hogy éjszakánként ő kel fel, amikor hét hónapos gyerekük sírni kezd, mert jelenleg nem dolgozik, de mivel már nem bírta egyedül a megterhelést, egyik délután segítséget kért a férjétől, aki visszautasította, és helyette adott neki néhány tanácsot, hogy viselhetné jobban gondját a babának.

„Csak egy délutánt kértem tőle, amikor otthon marad, ahelyett, hogy elmenne a nővérének segíteni a lakásfelújításban. A hét hónapos kisbabánk borzasztóan rosszul alszik, én pedig egyedül töltöm vele az éjszakákat (jelenleg nem dolgozok)” – írta az édesanya.

Ezután elmondta, hogy a férje nem volt hajlandó eleget tenni a kérésének, ráadásul még ki is oktatta azzal kapcsolatban, hogy végezhetne jobb munkát.

„Azt mondta, nem tudja gondját viselni a babának, mert meg kell szoptatni éjszakánként, és hogy meg kell változtatnom a gyerek szokásait, hogy jobban megfeleljenek nekem, de ő nem tud segíteni nekem” – magyarázta a nő.

„Azt mondta, nem nehéz gondoskodni egy kisbabáról, egyszerűen csak fárasztó, de nem látja mi ebben olyan bonyolult. Nagyon dühös vagyok rá” – zárta a történetét az édesanya a Reddit-en, írja a Mirror.

A válaszadók átérezték a nő helyzetét, támogatták őt, és egyetértettek abban, hogy az apának nagyobb felelősséget kellene vállalnia a gyereknevelésben.

„El tudod neki mondani, pontosan mire van szükséged tőle? Tudom, hogy ez nagyon frusztráló, mert úgy érzed, magától is tudnia kellene, és nem kellene útbaigazítást adnod, tökéletesen megértelek” – tanácsolta az egyik felhasználó. Egy másik pedig megjegyezte: „Ha nem nehéz, akkor miért nem tudja megtenni? Ennek nincs értelme.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek